יש אנשים שרואים בפעולת הבישול מטלה קשה ויש אנשים שרואים בפעולת הבישול מחווה עבור אותם האנשים שהולכים לטעום את האוכל שלהם וככה אני מכינה ממולאים.
איכשהו סיר ממולאים תמיד מתחבר לי לאנשים שבא לי לגרום להם להרגיש בבית, סיר ממולאים חם תמיד יגרום למי שמולו להרגיש אהוב.
כל פעולת המילוי של ירק תמיד נראתה לי כפעולה שתפקידה לקחת משהו ריק ולהכניס בו מלא אהבה, כי כל אחד אוהב ממולאים מסוגים שונים וכך גם המלית צריכה להתאים עצמה אל הירק ואל האדם שיאכל את הממולא.
בעידן בו הרבה אנשים ניזונים מתזונה דלת פחמימה איכשהו הצורך באכילת ממולאים מתעורר מחדש וככה הם נוצרו, הבצלים הממולאים בגרסה דלת פחמימה.
בצלים ממולאים בתיק האוכל שלנו, מלאים בירק, מלאים במרכיבים בריאים, מלאים באהבה.
מרכיבים למלית:
500 גרם פרגית טחונה- ניתן להלחיף בטופו לטבעונים.
חי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
כף בהרט
1/2 כוס כוסברה קצוצה
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס קמח שקדים
1/4 כוס בוטנים קלויים גרוסים
לבצלים - 4 בצלים גדולים
לרוטב מערבבים יחד בקערה:
5 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות 1/4 כפית קינמון
1/2 כפית בהרט
1 כפית כורכום
1 כף קליפת לימון מגוררת
מיץ מלימון שלם
כוס וחצי מים
להרכבה:
2 עגבניות חצויות לרבעים
1/4 כוס זיתי קלמטה\ חמוציות ללא סוכר
ההכנה:
- יוצרים חתך בכל בצל עד למרכזו ומניחים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהבצלים " נפתחים" באזור בחתך.
- מצננים לגמרי ומפרידים בין עלי הבצל.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית ומניחים כך בתחילתו של כל עלה בצל.
- מגלגלים ומניחים כשהחלק של הסגירה מונח כלפי מטה, בתבנית או סיר שטוח שניתן להכניס לתנור.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבצלים והמלית, מניחים את רבעי העגבניוצ בין הבצלין ומפזרים זיתים.
- מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הבצלים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים עד להשחמה של הבצלים וצמצום הנוזלים כ- 60 דקות.