ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות.
לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה.
לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה.
עוגת שוקולד מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה.
מרכיבים לעוגה בקוטר 24
5 ביצים מופרדות
1 כוס תחליף סוכר אריתריטול
100 גרם חמאה \ תחליף פרווה
1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס
100 גרם שוקולד 85% ומעלה
1.5 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס קמח קוקוס
1 כפית אבקת אפייה
לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק:
50 גרם שוקולד 85% ומעלה
1 כפית תחליף סוכר
4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס
ההכנה:
- מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות
- מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמיד
- ממיסים בקערית במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את השוקולד עם החמאה ועם קרם הקוקוס
- מערבבים את תערובת החמאה והשוקולד עד לרוטב מבריק ומוזגים תוך כדי ערבוב אל קערת החלמונים
- מערבבים עד לאחידות ומוסיפים את אותה הקערה קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת אפייה.
- מקציפים יחד עד למסה אחידה .
- מעבירים חצי מכמות החלבונים אל הקערה עם המסה ומקפלים את תערוב החלבונים אליה.
- לאחר מכן חוזרים על הפעולה עם יתרת החלבונים .
- צקפידים לקפל את התערובות בעדינות על מנץ לשמור על בועות האויר במסה
- אופים בתנית משומנת בקוטר 24 בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 4- -45 דקות
- בסיום האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור לרבע שעה נוספת.
- ממיסים את מרכיבי הגנאש ומצפים את העוגה.
- מקשטים באוכמניות טריות \ שבבי קוקוס לא ממותקים.