דילוג לתוכן הראשי

עוגת מוס שוקולד קטוגנית- ללא סוכר וללא גלוטן

 


החורף הגיע בכל יופיו, עם ההרים הירוקים מסביב, עם הנחלים פה בצפון שמתחילים להתמלא מחדש ולזרום במרץ ועם טיפות גדולות של גשם שמנקה את הכל ומטהר אוירה.

בדיוק ברגעים האלו אני אוהבת להכנס למטבח ולהכין קינוח קר, כזה שנמס בפה, כזה שמעצים יותר את תחושת החורף פה.

עוגת מוס שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן בתיק האוכל שלנו, כזאת שכיף לפרוס וישר לנעוץ בה כפית.



 

לתבנית בינונית מלבנית: 

לקלתית :

 

2 כוסות קמח שקדים

 

1/4 כוס קמח קוקוס

 

1/4 כוס קקאו

 

1 כף אבקת אפייה

 

3/4 כוס אריטריטול- תחליף סוכר שניתן למצוא בחנויות טבע.

 

2 ביצים + 1 חלמון

 

120 גרם חמאה רכה מאוד

 

1 כפית תמצית ניל

 

למוס השוקולד:

250 מ"ל שמנת להקצפה

250 גרם מסקרפונה

30 גרם חמאה

150 גרם שוקולד 85%

3/4 כוס אריטריטול

1 כפית גרגירי  קפה מגורען

1 כף קקאו

2 כפות ג'לטין מעורבבות בקערית עם 3 כפות מים .

לפיזור: קקאו

ההכנה:

הכנת הקלתית :

 

1.      במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את מרכיבי הקלתית, אפשר ללוש גם ידנית.

2.      הקלתית אמורה להיות במרקם  דביק ומיישרים אותה על תבנית בינונית בעזרת לקקן שטובלים במים מידי פעם.

3.      אופים את הקלתית בתנור בחום של  170 מעלות כ- 25 דקות ומצננים

4.      הכנת מוס השוקולד:

5.      ממיסים בקערית בפולסים של 30 שניות במיקרוגל, או על באן מרי את השוקולד המריר עם החמאה, גרגירי הקפה  והקקאו, מערבבים עד לתערובת שוקולד חלקה.

6.      במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם תחליף סוכר- אריתריטול עד להתייצבות קלה , מוסיפים גבינת מסקרפונה ומקציפים חצי דקה, מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים לתערובת אחידה – לא להקציף יותר מיד כדי לא " לשבור" את מרקם השמנת .

7.      ממיסים את הג'לטין שהתקשה במיקרוגל ל- 25 שניות עד להמסה ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי הקצפה אל המסה.

8.      שופכים את מוס השוקולד על הקלתית המצוננת ומכניסים לשעה למקרר

9.      לאחר שעה מפזרים קקאו ומחזירים למקרר עד להגשה

10.  לפני ההגשה יוצרים פס אמצעי לאורך התבנית ופורסים למלבנים.

 

 


 


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה