יש משהו עדין כל כך הגשם, כמו שיש משהו עדין כל כך בחורף.
יש משהו עדין בטיפות גשם שנצמדות אל פרחים , אל העצים בגינה, כאילו ושוטפות ומחדשות את כל הצבעים ואת כל הרגשות יחד.
זאת כנראה הסיבה שאני אוהבת כל כך להכין מרקים בחורף, יש שהם משהו כל כך עדין שכל סיר מרק יוצא מיוחד עם הטעמים העדינים שלו.
מרק שומר בתיק האוכל שלנו, בהיר, עדין בטעמים ובעיקר שומר לנו על הידיים חמות, ברגע שמחזיקים קערית שלו.
מרכיבים :
4 יחידות שומר חתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ גס
1.5 כפיות מלח
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית צ'ילי גרוס
3 כפות שמן זית \ או 30 גרם חמאה
5 כוסות מים
100 מ"ל שמנת מתוקה\ קרם קוקוס
להגשה: צ'ילי גרוס\ רבעי שומר צלוי \ גרעינים קלויים.
ההכנה:
- בסיר עמוק מניחים שמן זית, או חמאה ואת הירקות, מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות, לאחר 5 דקות מוסיפים את התבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב ל- 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי עד לריכות הירקות כ- 25 דקות.
- מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את תכולת המרק בעזרת בלנדר מוט, מחזירים את הסיר אל האש ומוסיפים שמנת מתוקה, או קרם קוקוס.
- מערבבים ומבשלים כ- 5 דקות נוספות, מגישים חם.