דילוג לתוכן הראשי

סביצ'ה


הרבה פעמים אני מדברת על סוד הדברים הפשוטים, אולי כי הם באמת הדברים הקסומים בעיניי, אולי כי בסופו של יום כולנו בסוף מחפשים את הפשוט, את הלא מסובך...
בשבוע שעבר בסיומו של יום צילום עצרתי לסודה קרה וחיבוק בנמל בתל אביב, בדרך הביתה לא היו פקקים בכל זאת חצות... פתחתי את החלון באוטו, לא רציתי להרגיש יותר מזגן, רציתי להרגיש את הרוחות של הלילה ששוברות את  החום שהיה, הסמית'ס כהרגלם מנגנים ברשימת ההשמעה שלי, השיער שלי עף לכל הכיוונים והכביש פתוח וזה היה הרגע שהבנתי שזה בדיוק מה שאני צריכה לחפש בכל דבר בחיים, את הפשטות, את ההנאה מהדברים הקטנים, בלי סימני שאלה, בלי התחכמויות.
סביצ'ה של קיץ בתיק האוכל שלנו, בלי התחכמויות, בלי סיבוכים, מנה שאומרת " זהו סוד הדברים הפשוטים באמת".

מרכיבים לסביצ'ה :
600 גרם דג טרי חתוך לקוביות ללא העור( סלמון \ לברק\ בס)
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 שן שום כתושה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית מלח 
חצי כוס מיץ מלימונים טריים
1/2 כף קליפת לימון מגוררת 
2 כפות שמן שומשום \ זית 
1/2 כפית פלפל שחור טרי
3 כפות עראק- לא חובה אבל מומלץ מאוד

להגשה:
צנוניות פרוסות דק ומושרות במי קרח
1 כפית שומשום שחור
1 כף עלי אורגנו טרי\ עלי טימין 
בוטנים קלופים קלויים 
1 כף שמן זית
צנימים \ באגט






אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים את מרכיבי הסביצ'ה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה
  2. לאחר חצי שעה מערבבים שוב.
  3. מסדרים צנוניות על צלחת שטוחה מניחים מעל את הסביצ'ה, מוזגים מעט שמן זית מעל, עלי אורגנו טריים, שומשום שחור ובוטנים קלויים .
  4. מגישים לצד צנימים \ לחם פרוס.
  5. רצוי להגיש לצד משקה חריף קר.


 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה