הרבה פעמים אני מדברת על סוד הדברים הפשוטים, אולי כי הם באמת הדברים הקסומים בעיניי, אולי כי בסופו של יום כולנו בסוף מחפשים את הפשוט, את הלא מסובך...
בשבוע שעבר בסיומו של יום צילום עצרתי לסודה קרה וחיבוק בנמל בתל אביב, בדרך הביתה לא היו פקקים בכל זאת חצות... פתחתי את החלון באוטו, לא רציתי להרגיש יותר מזגן, רציתי להרגיש את הרוחות של הלילה ששוברות את החום שהיה, הסמית'ס כהרגלם מנגנים ברשימת ההשמעה שלי, השיער שלי עף לכל הכיוונים והכביש פתוח וזה היה הרגע שהבנתי שזה בדיוק מה שאני צריכה לחפש בכל דבר בחיים, את הפשטות, את ההנאה מהדברים הקטנים, בלי סימני שאלה, בלי התחכמויות.
סביצ'ה של קיץ בתיק האוכל שלנו, בלי התחכמויות, בלי סיבוכים, מנה שאומרת " זהו סוד הדברים הפשוטים באמת".
מרכיבים לסביצ'ה :
600 גרם דג טרי חתוך לקוביות ללא העור( סלמון \ לברק\ בס)
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 שן שום כתושה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
חצי כוס מיץ מלימונים טריים
1/2 כף קליפת לימון מגוררת
2 כפות שמן שומשום \ זית
1/2 כפית פלפל שחור טרי
3 כפות עראק- לא חובה אבל מומלץ מאוד
להגשה:
צנוניות פרוסות דק ומושרות במי קרח
1 כפית שומשום שחור
1 כף עלי אורגנו טרי\ עלי טימין
בוטנים קלופים קלויים
1 כף שמן זית
צנימים \ באגט
- בקערה מערבבים את מרכיבי הסביצ'ה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה
- לאחר חצי שעה מערבבים שוב.
- מסדרים צנוניות על צלחת שטוחה מניחים מעל את הסביצ'ה, מוזגים מעט שמן זית מעל, עלי אורגנו טריים, שומשום שחור ובוטנים קלויים .
- מגישים לצד צנימים \ לחם פרוס.
- רצוי להגיש לצד משקה חריף קר.