שנה חדשה בפתח ובא לי שהיא תהיה צבעונית, בא לי שהיא תהיה פשוטה, בא לי שהיא תהיה קלה, בא לי שהיא תהיה טובה.
אנחנו עוברים תקופה מוזרה, העולם שהכרנו השתנה, למדנו לחייך עם העיניים, דרך מסיכות, למדנו שאי אפשר לתכנן מראש שום דבר, אבל למדנו להעריך רגעים בחיים, להעריך יותר מפגשים, להעריך את החברים והמשפחה, למדנו להודות יותר על מה שקיים למדנו לתקשר יותר.
תבנית חג בתיק האוכל שלנו, פשוטה, צבעונית, קלה להכנה, טובה, תבנית שמבשרת שנה כזאת בדיוק- פשוטה, צבעונית, טובה.
מרכיבים:
3-4 יחידות כרעיים
2 תפוזים פרוסים
2 לימונים פרוסים
1.5 כוסות זיתי קלמטה מגולענים ושטופים
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה קפואה
2 בצלים סגולים חצויים לרבעים
5 גבעולי טימין
1 ראש שום
לרוטב:
מיץ משני תפוזים
3 כפות סילאן \ דבש
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
3 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים אליה את הכרעיים וההדרים.
- עוטפים את הכרעיים ברוטב ומעבירים את הקערה למקרר לשעה לפחות - רצוי לילה לפני.
- לאחר מכן מניחים על תבנית שטוחה עם נייר אפייה את העופות, הבצלים וההדרים, מפזרים טימין ושום.
- את יתרת הרוטב שומרים בקערה ומוסיפים לה את השעועית הירוקה והזיתים.
- מכסים בנייר אפייה נוסף ואופים שעה בחום של 170 מעלות.
- לאחר שעה מוציאים את התבנית, מסירים את הנייר ומוסיפים בין הכרעיים וההדרים את השעועית הירוקה וזיתי הקלמטה.
- מוזגים את יתרת הרוטב מעל ומחזירים לתנור ללא כיסוי לאפייה של חצי שעה עד השחמה.
- מגישים חם לשולחן.