יש משהו קסום בבישול של פעם, יש משהו נכון ופשוט, הסבתות שלנו ידעו מה נכון להכניס לכל תבשיל, מהם השילובים שיכולים לגרום לכל דבר פשוט להיות מופלא מיד בביס הראשון שלו והן בדיוק כאלו.
זכרון ילדות זה הקציצות האלו, אותן קציצות עמוסות ירק מטוגנות, שמפזרות את הריח שלהן בכל הבית .
זכרון ילדות זה לחזור מהצבא ועוד בקצה הרחוב להריח את הריח שלהן כי אמא מטגנת אותן במיוחד לכבודי במטבח.
כל שישי בצהרים מגישים אצלנו קוסקוס, כל שישי מונחת הקציצה הזאת על הקוסקוס ומעליה ציר מרק הקוסקוס, כדי שהיא תספוג טעמים.
כפיתות טוניסאיות בתיק האוכל שלנו, כאלו שביס אחד מהן גורם לכם להתאהב.
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים
2 תפוחי אדמה קצוצים בפולים לחתיכות קטנות – לא מגורר
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 חבילה של פטרוזיליה קצוצה- אפשר במעבד מזון
1 חבילה של כוסברה קצוצה- אפשר במעבד מזון
1 חבילה של שמיר קצוץ- אפשר במעבד מזון
2 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
2 ביצים
3 פרוסות חזה עוף קצוץ דק בפולסים במעבד מזון\ ידנית.
3/4 כוס פירורי לחם \ קמח מצה
תבלינים: 1 כף גדושה פפריקה, 1 כף גדושה כמון, 1 כף שטוחה כורכום, 1 כף שטוחה
מלח, 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס, 1 כפית פלפל לבן, 1/2 כף זנגביל,1 כף פפריקה
חריפה.
שמן קנולה לטיגון
ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים ידנית את תפוחי האדמה המבושלים עם הקצוצים והבצל, מוסיפים את הירק, את התבלינים וחזה העוף ומערבבים עד למסה אחידה, מוסיפים את הביצים ופירורי הלחם ומערבבים, מניחים בצד כ- 10 דקות.
- מחממים שמן חצי עמוק, לוקחים כף גדושה מהמסה ויוצרים קציצה לא גדולה, משטחים ממש מעט ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
- לאחר הטיגון מניחים על רשת לצינון.
- הצעות הגשה: חם עם לימון טרי ליד.
- הנחה על קוסקוס לפני הרוטב על מנת שהכפיתה תספוג את הרוטב.