דילוג לתוכן הראשי

רולדה שיש

 

כי היא מזכירה ימים של ילדות של מגב מכוסה ובתוכה רולדה מצטננת.

כי משהו בגלגולים שלה מזכיר לי תמיד כמה עגול  העולם שלנו וכמה החיים שלנו עוברים תהפוכות,

כי בסוף היא תמיד מזכירה לי שבכל דרך בחיים בין אם למטה ובין אם למעלה תמיד יש משהו מתוק מחכה לנו.

רולדת שיש בתיק האוכל שלנו, כהה ובהירה, מתוקה וגם קראנצ'ית, כמו החיים .


מרכיבים :

4 ביצים גדולות 

4 כפות סוכר

1 כפית וניל 

2 כפות קקאו 

3 כפות חלב

4 כפות שמן קנולה

1 כוס קמח 

2 כפות קורנפלור

לקרם:

250 מ"ל שמנת להקצפה

200 גרם מסקרפונה

50 גרם אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל 

לציפוי:

אגוזי לוז מסוכרים\ קוקוס קלוי\ שוקולד מגורר

ההכנה:

  1. במיקסר עם וו בלון \ וו הקצפה מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לתערובת בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים שמן ווניל וממשיכים להקציף.
  3. מערבבים בקערה את הקמח עם הקורנפלור ומוסיפים לבלילה עד שהחומרים מתאחדים - לא להקציף יותר מידי.
  4. מוזגים את התערובת על נייר אפייה משומן ומשאירים כרבע מהבלילה בקערה.
  5. משטחים עם התערובת על הנייר לצורה מלבנית רחבה שאותה מגלגלים לרולדה.
  6. את רבע הבלילה מקציפים עם קקאו וחלב ליצירת מסה כהה  ובעזרת כף מפזרים את הבלילה הכהה על הבהירה בצורה לא אחידה .
  7. בעזרת מזלג, או סכין יוצרים צורה " משויישת .
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות - 14 דקות .
  9. מייד לאחר האפייה מגלגלים את הרולדה עם נייר האפייה לרולדה ארוכה ומכסים במגבת .

הכנת הקרם וההרכבה:

  1. מקציפים את מרכיבי הקרם לקרם יציב  ושומרים כ- 4 כפות ממנו בצד.
  2. בזהירות פותחים את הרולדה ומחלצים את נייר האפייה.
  3. מורחים את הקרם ומגלגלים בשנית.
  4. בשלב הזה ניתן לשלב בקרם פירות שאוהבים \ אגוזים \ קוקוס.
  5. מניחים את הרולדה המגולגלת על משטח ומצפים שכבה דקה מהקרם ששמרנו בצד.
  6. מצפים את הרולדה באגוזי לוז מסוכרים\ קוקוס קלוי\ שוקולד מגורר.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא