בתקופה הזאת השווקים עמוסים בירקות ירוקים רעננים, הסלרי זוכה למקום
של כבוד מלבד מרקים ומככב כמעט בכל תבשילי העונה.
צלי כתף קלאסי בתיק האוכל שלנו, כזה שמכיל פטריות וים של סלרי, כזה הכל
מה שסביבו צובע את הסיר בצבעים של חג גם בימים רגילים .
מרכיבים:
נתח של 1-1.5 ק"ג צלי כתף מספר 5
1 בצל חצוי
לרוטב:
2 בצלים פרוסים דק
5 שיני שום חצויות
צרור גבעולי סלרי כולל העלים חתוכים לחתיכות ברוחב של כ- 5 ס"מ
2-3 כוסות פטריות שמפיניון שלמות \ חצויות, תלוי בגודלן.
1 כוס יין אדום
2 כפות סילאן
2.5 כוסות ממי הבישול של הבשר כוסות מים
1/2 כף כורכום
1 כף כמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
1 כפית שטוחה צ'ילי גרוס יבש
1/2 כוס שמן זית
1פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות דקיקות .
ההכנה:
1. מבשלים את נתח הבשר עם מים ושני חצאי בצל בסיר לחץ כשעה, למי שאין סיר
לחץ לבשל בסיר גדול עם מים ושני חצאי בצל כשעתיים וחצי.
2. לאחר בישול הבשר יש להוציאו מהסיר ולסנן במקרר על מנת שתוכלו לפרוס
אותו בקלות.
3. יש לשמור כ- 3 כוסות מציר הבשר.
4. לאחר צינון הבשר יש לפרוס אותו לפרוסות דקות .
5. בסיר רחב- סוטאז' מניחים שמן זית, רצועות בצל, פלפל אדום ושום, מטגנים
תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות ומוסיפים את פרוסות הבשר.
6. הופכים את פרוסות הבשר לאחר 3 דקות ומפזרים מעל הכל את כל התבלינים .
7. מוסיפים כוס יין אדום מביאים לרתיחה ומוסיפים את ציר הבקר ואת הסילאן.
8. מנמיכים את הלהבה ומסדרים את הסלרי והפטריות סביב פרוסות הבקר.
9. מבשלים כחצי שעה בכיסוי חלקי – הבישול הוא קצר, כי הבשר כבר בושל מראש.
10. מגישים חם לצד תוספות.