בייגל רך מלא בגבינות ותרד, נאפה כשהמלית נחשפת לחום התנור ומשתזפת, נטמעת בתוך הבצק ויוצר בייגל מפנק כל כך.
קערה מרכזים עם בייגל כאלו תמיד גונבים את ההצגה מהשולחן
מרכיבים לבצק הבייגל
1.5
כפות שמרים
1+
1/4 כוס חלב פושר, או מים
3 כפות סוכר
1
כף שטוחה מלח
כפית
תמצית וניל
100
גרם חמאה רכה
1
ביצה
3.5
כוסות קמח
מרכיבים למלית:
חבילת
תרד קצוצה
1
בצל גדול קצוץ
2
כפות שמן זית
300 גרם מוצרלה
מגוררת
100 גרם פקורינו
מגוררת
לציפוי: ביצה טרופה עם כף חלב
אופן ההכנה:
.הכנת
הבצק :
1. לשים
יחד את כל חומרי הבצק מלבד המלח ומוסיפים אותו בסוף, עד ליצירת בצק אחיד.
2. מתפיחים בקערה משומנת ומכוסה כ- 45
דקות.
3. לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק על
משטח מקומח מעט ומחלקים אותו לשני חלקים.
4. מטגנים יחד את הבצל והתרד
כ- 3 דקות, מצננים וסוחטים מנוזלים.
5. מרדדים כל חלק לעלה רחב ודק בעובי
של כ- 1/2 ס"מ , מפזרים את התרד והגבינות
ומצמידים לבצק.
6. חותכים לרצועות ארוכות ברוחב של כ- 4 ס"מ
7. מגלגלים את הרצועה משני הצדדים כלפי
פנים עד שנוצרת צורה של בייגל
8. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומועכים
מעט עם היד
9. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק
10. מברישים בביצה טרופה עם כף חלב
11. מניחים
להתפחה נוספת של 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
כ- 25 דקות עד השחמת הבייגל