" שביר מתפורר בקלות, מעמיס על עצמו את כל העולם"... ( אריק איינשטין)
כי הם מזכירים לי את התקופה הזאת, יפה, שבירה, עמוסה, מזכירים לי את המלחמות האישיות שלי ובאותה נשימה את המלחמות של כולנו.
קרקרים פריכים וקראנצ'ים בתיק האוכל שלנו, קצת מלוחים, קצת חריפים, עדינים בדרכם וממכרים מהביס הראשון.
מרכיבים:
1+3/4 כוסות קמח שקדים
1 כף שמן זית
1/4 כוס שומשום
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית שום גבישי
1 כפית שטוחה מלח
2 ביצים
3 כפות מים
* ניתן להוסיף 4 כפות גרעיני חמנייה
ההכנה:
- טורפים את הביצים עם שמן הזית והתבלינים
- מוסיפים את השומשום וקמח השקדים
- מערבבים ומעבירים לנייר אפייה משומן
- משטחים הכי דק שאפשר לכל גודלו של הנייר - רצוי לטבול פלטה\ לקקן במים כל פעם ולשטח את המסה.
- מעבירים לתבנית בגודל תנור ומשטחים ומדקקים את הקצוות .
- עוברים בעזרת גלגלת פיצה משומנת על הקרקרים ליצירת ריבועים\ משולשים
- אופים ב- 170 מעלות כ- 20 דקות, בודקים אם הקרקרים התקשו ומוסיפים אם לא עוד 10 דקות אפייה ב- 160 מעלות.
- לאחר צינון מלא שומרים בזהירות את צורת הקרקר לפי סימון הגלגלת ומאחסנים בקופסא אטומה