כך או כך אוכל יודע לשמח נקודתית כל אחד בדרך שלו.
סיר קציצות ואפונה בתיק האוכל שלנו, כזה שמזכיר לנו כמה יפה היא הפשטות של הדברים וכמה זה משהו שאנחנו צריכים לחפש בכל דבר בחיים לא רק בסירים, לא על כל דבר שווה להלחם לפעמים הפשוט מזכיר לנו מה נכון וכמה קסם יש במילה הזאת.
קילו פרגיות טחונות – ניתן להמיר בבשר
בקר טחון ( אם ממירים לבשר טחון יש
להוסיף למסה ביצה ושלוש כפות פירורי לחם)
3 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 קישוא קטן מגורר דק וסחוט מנוזלים
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כף כמון
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית בהרט
לרוטב:
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
כף שטוחה כורכום
כף שטוחה כמון
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות אפונה קפואה
4 גבעולי סלרי כולל העלים חתוכים
לחתיכות באורך אצבע
3 כוסות מים
1 פלפל צ'ילי חריף פרוס, או לחלופין 1
פלפל אדום מתוק פרוס לרצועות דקות .
אופן ההכנה:
- לשים היטב את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורי בשר, מניחים על מגש ומכניסים למקרר ל- 15 דקות .
- בסיר סוטאז מניחים שמן זית ובצל ומטגנים כחמש דקות עד להזהבה.
- מוסיפים את התבלינים היבשים, הסלרי והפלפל ומערבבים .
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומסדרים בסיר את הקציצות
- מפזרים בין הקציצות את האפונה ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים
- מומלץ להגיש לצד אורז.