דילוג לתוכן הראשי

קציצות ואפונה

 


 לכל אחד יש משהו קטן שמייחד רק אותו, על הדרך למדתי להבין מה משמח אנשים סביבי, מה כל אחד ממש אוהב לאכול ומה עושה לו שמח בלב ובבטן.

זו יכולה להיות עוגת שמרים שוקולד בסוף משמרת קשוחה ביום חם  וזה יכול להיות סיר קציצות עם אפונה.

כך או כך אוכל יודע לשמח נקודתית כל אחד בדרך שלו.

סיר קציצות ואפונה בתיק האוכל שלנו, כזה שמזכיר לנו כמה יפה היא הפשטות של הדברים וכמה זה משהו שאנחנו צריכים לחפש בכל דבר בחיים לא רק בסירים, לא על כל דבר שווה להלחם לפעמים הפשוט מזכיר לנו מה נכון וכמה קסם יש במילה הזאת.

 מרכיבים:

קילו פרגיות טחונות – ניתן להמיר בבשר בקר טחון ( אם ממירים  לבשר טחון יש להוסיף למסה  ביצה ושלוש כפות פירורי לחם)

3 שיני שום כתושות

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל קצוץ דק מאוד

1 קישוא קטן מגורר דק וסחוט מנוזלים

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כף כמון

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כף שטוחה פפריקה מתוקה

כפית בהרט

לרוטב:

5 כפות שמן זית

1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות

כף שטוחה כורכום

כף שטוחה כמון

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות אפונה קפואה

4 גבעולי סלרי כולל העלים חתוכים לחתיכות באורך אצבע

3 כוסות מים

1 פלפל צ'ילי חריף פרוס, או לחלופין 1 פלפל אדום מתוק פרוס לרצועות דקות .

אופן ההכנה:

  1. לשים היטב את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורי בשר, מניחים על מגש ומכניסים למקרר ל- 15 דקות .
  2. בסיר סוטאז מניחים שמן זית ובצל ומטגנים כחמש דקות עד להזהבה.
  3. מוסיפים את התבלינים היבשים, הסלרי והפלפל ומערבבים .
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומסדרים בסיר את הקציצות
  5. מפזרים בין הקציצות את האפונה ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים
  6. מומלץ להגיש לצד אורז.

 


 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה