לא תמיד צריך הגדרה לכל דבר ולא תמיד צריך לחפש אחת כזאת.
לפעמים חשוב פשוט לא להקשיה לאף אחד מלבד עצמנו, לפעמים פשוט חשוב לתת ללב להוביל, להוביל אותנו לדרך, גם היא לפעמים מוכרת וגם אם היא חדשה.
לא תמיד צריך להגדיר מעשים כמו שלא תמיד צריך להגדיר מאפה.
פיתה- לאפה , דקה, מתגלגלת, כיס עדין ובעיקר עמוסה בטעמי אדמה עמוקים וחריכה של אש שמזכירה לנו שדרך היא לא תמיד חלקה אבל תמיד שלנו.
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן
כוס וחצי קמח מלא\ כוסמין מלא
כף וחצי שמרים יבשים
1.5 כוסות מים
3 כפות שמן זית
2 כפות דבש-ניתן להמיר בסוכר חום
1 כף טחינה
1/2 כף מלח
הוראות ההכנה:
- מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים ויוצרים גומה , מניחים את שאר המרכיבים בגומה
- לשים ידנית, או במיקסר עם וו לישה כ-7 דקות.
- מתפיחים בקערה משומנת מעט כשעה
- מחלקים לאחר ההתפחה את הבצק ל- 5 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור ומניחים על משטח מקומח מעט, מתפיחים 10 דקות
- מחממים תנור עם תבנית אפייה הפוכה ל- 220-230 מעלות \ או שמשתמשים בסיר לפרנה.
- מרדדים כל פעם פיתה אחת ומניחים על התבנית ההפוכה הלוהטת- ליצירת לאפה מרדדים כל כדור דק מאוד ומקמחים את הצד שמניחים על התבנית
- לאחר 3 הופכים בעזרת תרבד את הפיתה לאפה בזהירות לצידה השני ל- 3 דקות נוספות
- חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
- עוטפים אותן במגבת לאחר האפייה