שינוי מתחיל בנו, שינוי מתחיל בדברים הקטנים
שינוי מתחיל ביום בו נלמד להעריך יותר את עצמנו, לאהובת יותר את האדם אותו אנחנו רואים ראשון במראה- את עצמנו.
שינוי מתחיל בצעדים קטנים לפעמים מהירים ולפעמים איטיים, כך או כך השינוי יגיע רק כשאתם תרצו ותחליטו.
וכמו כל דבר בחיים אפשר תמיד למצוא את הנקודות הקטנות שעושות אותנו מאושרים ברגעים קטנים.
חיתוכיות גבינה בתיק האוכל שלנו, דלות פחמימה , ללא גלוטן וסוכר וכאלו שאי אפשר להפסיק ליישר מרוב שהן ממכרות.
מרכיבים :
תבנית בינונית מלבנית
לקלתית :
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס קמח קוקוס
1 כף אבקת אפייה
3/4 כוס אריטריטול- תחליף סוכר שניתן למצוא בחנויות טבע.
2 ביצים + 1 חלמון
120 גרם חמאה רכה מאוד
1 כפית תמצית ניל
למלית :
250 מ"ל שמנת להקצפה
200 גרם גבינת שמנת טבעית\ מסקרפונה
1 גביע קטן של שמנת חמוצה
1/2 כוס תחליף סוכר- אריטריטול
1/2 כף קליפת לימון מגוררת דק
לרוטב פירות היער
1.5 כוסות אוכמניות קפואות
1 כפית קליפת לימון מגוררת
14 גרם ג'לטין מומס ב- 4 כפות מים עד שהוא מתקשה
3 כפות תחליף סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
- מבשלים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב כ- 15 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
- מסירים מהאש וטוחנים, מצננים במקרר.
הכנת הקלתית :
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את מרכיבי הקלתית, אפשר ללוש גם ידנית.
- הקלתית אמורה להיות במרקם דביק ומיישרים אותה על תבנית בינונית בעזרת לקקן שטובלים במים מידי פעם.
- אופים את הקלתית בתנור בחום ש 170 מעלות כ- 25 דקות ומצננים
הכנת תערובת הגבינה:
- במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם תחליף סוכר עד להתייצבות , מוסיםפים גבינת שמנת, שמנת חמוצה קליםת לימון ומקצפים שוב.
- ממיסים את הג'לטין שהתקשה במיקרוגל ל- 25 שניות עד להמסה ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי הקצפה אל המסה.
- שופכים את המסה על הקלתית המצוננת ומכניסים ל- 10 דקות למקרר
- מניחים בעזרת כף מרוטב האוכמניות בנקודות שונות על מלית הגבינה ומערבבים מעט בעזרת סכין על מנת ליצור שיוש.
- מצננים לילה במקרר לפני ההגשה ופורסים לקוביות.