דילוג לתוכן הראשי

חיתוכיות גבינה ואוכמניות קטוגניות

 


שינוי מתחיל בנו, שינוי מתחיל בדברים הקטנים 

שינוי מתחיל ביום בו נלמד להעריך יותר את עצמנו, לאהובת יותר את האדם אותו אנחנו רואים ראשון במראה- את עצמנו.

שינוי מתחיל בצעדים קטנים לפעמים מהירים ולפעמים איטיים, כך או כך השינוי יגיע רק כשאתם תרצו ותחליטו.

וכמו כל דבר בחיים אפשר תמיד למצוא את הנקודות הקטנות שעושות אותנו מאושרים ברגעים קטנים.

חיתוכיות גבינה בתיק האוכל שלנו, דלות פחמימה , ללא גלוטן וסוכר  וכאלו שאי אפשר להפסיק ליישר מרוב שהן ממכרות.


מרכיבים :

תבנית בינונית מלבנית

לקלתית :

2 כוסות קמח שקדים 

1/2 כוס קמח קוקוס

1 כף אבקת אפייה

3/4 כוס אריטריטול- תחליף סוכר שניתן למצוא בחנויות טבע.

2 ביצים + 1 חלמון 

120 גרם חמאה רכה מאוד

1 כפית תמצית ניל 

למלית :

250 מ"ל שמנת להקצפה

200 גרם גבינת שמנת טבעית\ מסקרפונה

1 גביע קטן של שמנת חמוצה

1/2 כוס תחליף סוכר- אריטריטול

1/2 כף קליפת לימון מגוררת דק

לרוטב פירות היער

1.5 כוסות אוכמניות קפואות 

1 כפית קליפת לימון מגוררת 

14 גרם ג'לטין מומס ב- 4 כפות מים עד שהוא מתקשה

3 כפות תחליף סוכר




אופן ההכנה:

הכנת הרוטב:

  1. מבשלים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב כ- 15 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
  2.  מסירים מהאש וטוחנים, מצננים במקרר.

הכנת הקלתית :

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את מרכיבי הקלתית, אפשר ללוש גם ידנית.
  2. הקלתית אמורה להיות במרקם  דביק ומיישרים אותה על תבנית בינונית בעזרת לקקן שטובלים במים מידי פעם.
  3. אופים את הקלתית בתנור בחום ש 170 מעלות כ- 25 דקות ומצננים 

הכנת תערובת הגבינה:

  1. במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם תחליף סוכר עד להתייצבות , מוסיםפים גבינת שמנת, שמנת חמוצה קליםת לימון ומקצפים שוב.
  2. ממיסים את הג'לטין שהתקשה במיקרוגל ל- 25 שניות עד להמסה ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי הקצפה אל המסה.
  3. שופכים את המסה על הקלתית המצוננת ומכניסים ל- 10 דקות למקרר
  4. מניחים בעזרת כף מרוטב האוכמניות בנקודות שונות על  מלית הגבינה ומערבבים מעט בעזרת סכין על מנת ליצור שיוש.
  5. מצננים לילה במקרר לפני ההגשה  ופורסים לקוביות.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא