דילוג לתוכן הראשי

חיתוכיות גבינה ואוכמניות קטוגניות

 


שינוי מתחיל בנו, שינוי מתחיל בדברים הקטנים 

שינוי מתחיל ביום בו נלמד להעריך יותר את עצמנו, לאהובת יותר את האדם אותו אנחנו רואים ראשון במראה- את עצמנו.

שינוי מתחיל בצעדים קטנים לפעמים מהירים ולפעמים איטיים, כך או כך השינוי יגיע רק כשאתם תרצו ותחליטו.

וכמו כל דבר בחיים אפשר תמיד למצוא את הנקודות הקטנות שעושות אותנו מאושרים ברגעים קטנים.

חיתוכיות גבינה בתיק האוכל שלנו, דלות פחמימה , ללא גלוטן וסוכר  וכאלו שאי אפשר להפסיק ליישר מרוב שהן ממכרות.


מרכיבים :

תבנית בינונית מלבנית

לקלתית :

2 כוסות קמח שקדים 

1/2 כוס קמח קוקוס

1 כף אבקת אפייה

3/4 כוס אריטריטול- תחליף סוכר שניתן למצוא בחנויות טבע.

2 ביצים + 1 חלמון 

120 גרם חמאה רכה מאוד

1 כפית תמצית ניל 

למלית :

250 מ"ל שמנת להקצפה

200 גרם גבינת שמנת טבעית\ מסקרפונה

1 גביע קטן של שמנת חמוצה

1/2 כוס תחליף סוכר- אריטריטול

1/2 כף קליפת לימון מגוררת דק

לרוטב פירות היער

1.5 כוסות אוכמניות קפואות 

1 כפית קליפת לימון מגוררת 

14 גרם ג'לטין מומס ב- 4 כפות מים עד שהוא מתקשה

3 כפות תחליף סוכר




אופן ההכנה:

הכנת הרוטב:

  1. מבשלים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב כ- 15 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
  2.  מסירים מהאש וטוחנים, מצננים במקרר.

הכנת הקלתית :

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את מרכיבי הקלתית, אפשר ללוש גם ידנית.
  2. הקלתית אמורה להיות במרקם  דביק ומיישרים אותה על תבנית בינונית בעזרת לקקן שטובלים במים מידי פעם.
  3. אופים את הקלתית בתנור בחום ש 170 מעלות כ- 25 דקות ומצננים 

הכנת תערובת הגבינה:

  1. במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם תחליף סוכר עד להתייצבות , מוסיםפים גבינת שמנת, שמנת חמוצה קליםת לימון ומקצפים שוב.
  2. ממיסים את הג'לטין שהתקשה במיקרוגל ל- 25 שניות עד להמסה ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי הקצפה אל המסה.
  3. שופכים את המסה על הקלתית המצוננת ומכניסים ל- 10 דקות למקרר
  4. מניחים בעזרת כף מרוטב האוכמניות בנקודות שונות על  מלית הגבינה ומערבבים מעט בעזרת סכין על מנת ליצור שיוש.
  5. מצננים לילה במקרר לפני ההגשה  ופורסים לקוביות.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה