דילוג לתוכן הראשי

מקלות וניל






 כמה קל לשמח מישהו? 

כמה קל לשמח אדם אחר? לפעמים זו מוחחה קטנה שתעשו עבורו, לפעמים זו שתיקה כשהוא מדבר כדי להקשיב באמת.

לפעמים זה להראות לאותו האדם שגם הוא חשוב לכם בדיוק כמו שהוא מתנהג אליכם.

לא לוקח זמן רב לשמח מישהו אחר, כל מה שזה מצריך זו מחשבה נקייה ולב אמיתי.

לפעמים השמחה באה ממחווה קטנה של התנהגות ולפעמים השמחה באה מהתנור הביתי שלכם, משהו קטן מהיר ומתוק שמשמח כל מי שנוגס בו.

מקלות וניל בתיק האוכל שלנו, ביס עמוס בקרם פטיסייר, בצק מתפצח ואבקת סוכר שהופכת כל ביס לחיוך, כמה דקות זה כל מה שתצטרכו.


מרכיבים:

לבצק:

1 חבילת בצק עלים מופשר במקרר

לקרם הוניל:

3 חלמונים

3.5 כוסות חלב- ניתן להחליף בנוזל  קוקוס

250 מ"ל שמנת להקצפה

1/2 כוס סוכר

תכולת מקל וניל- מומלץ מאוד השתמש בוניל איכותי לקרם הזה, אבל גם כפית תמצית וניל תעשה את העבודה.

3 כפות קורנפלור מעורבבות עם 3 כפות מים 

לציפוי: חלבון 

להגשה: אבקת סוכר



אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים את החלב, הסוכר,וניל והשמנת עד לחימום מסירים מהאש.
  2. בקערה נפרדת טורפים במטרפה את החלמונים עם הקורנפלור המומס במים.
  3. לוקחים כמצקת מהסיר עם הנוזל החמים וטורפים אל החלמונים - השוואת טמפרטורות.
  4. חוזרים על הפעולה עם מצקת נוספת בקערת החלמונים וטורפים היטב.
  5. לאחר מכן מחזירים את כל תכולת הקערה אל הסיר עם הנוזל החמים וטורפים היטב.
  6. מחזירים את הסיר אל הכיריים ועובדים עם להבה נמוכה, טורפים כל הזמן עד שהקרם מתגבש ומסירים מהאש.
  7. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד, מצננים כ- 30 דקות במקרר.
  8. לאחר צינון הקרם פורסים בצק עלים על משטח מקומח מעט
  9. חותכים מלבנים באורך של 10 ס"מ וברוחב של כ- 6 ס"מ- אפשר להכין קטן יותר, תלןי בגול שאתם מעדיפיםץ
  10. מניחים מקרם הפטיסייר שורה לאורך המלבן- מומלץ להשתמש בשקית זילוף כדי להקל על העבודה.
  11. מגלגלים את הבצק למקל ומניחים על תבני מרופדת נייר אפייה כשהחלק שסגרנו נמצא מתחת והחלק החלק של הבצק פונה למעלה.
  12. מצפים בחלבון .
  13. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 25 דקות או עד הזהבה ומגישים עם אבקת סוכר מעל



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה