רציתי להכין פרחים מפסטו, ראיתי סרטון שרץ ברשת והחלטתי להכין כאלו, רק שבמקום מילוי קשיח כמו בסרטון מלאתי את הלחמניות שלי בפסטו וחצי בממרח עגבניות מיובשות.
ניסיתי לגלגל אותן בכל זאת וכל מה שיצא לי במשטח היה בלאגן, בלאגן של פסטו, של ממרח עגבניות מיובשות והצחוק שלי שהבנתי שפרח לא יצא מהן.
ואז זה קרה, מתוך כל הבלאגן תוך כדי שאפיק מצלם את ההכנה, קלטתי שמתוך הבלאגן יצא משהו טוב, לחמניות מדופדפות בפסטו כאלו שיצרו צורה של כדור קסמים עם צבעים, כאלו שאחרי האפייה היו כל כך חמודות שאז בדיוק הבנתי, בחיים לא תמיד הכל מתנהל לפי מה שתכננו וכאן מגיע הרגע שלנו להחליט, האם לזרוק את כל מה שתכננו ולא הצליח לפח, או ללמוד להסתגל לשינויים ולזרום איתם, מקסימום נופתע לטובה.
לחמניות פסטו מדופדפות בתיק האוכל שלנו, נראות כמו פרפר קטן, נראות כמו כדור קסמים, נראות כמו התחלה למשהו טוב.
לבצק:
600 גרם קמחלבן
1.5 כפות של שמרים יבשים
כפית סוכר
1כוס יוגורט לא ממותק בטעם טבעי- ניתן להמיר בכוס קרם קוקוס
1/2 1 כוסות של מים פושרים
3 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה של מלח
למלית:
קופסת פסטו קטנה
קופסת ממרח עגבניות מיובשות קטנה
ההכנה:
- בקערה עם וו לישה, או קערה רחבה ללישה ידנית מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים ויוצרים גומה, מניחים בגומה את שאר מרכיבי הבצק.
- לשים הכל לבצק אחיד וקצת דביק ומעבירים לקערה משומנת מעט להתפחה, עוטפים את הקערה בשקית ניילון.
- לאחר 45 דקות התפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים שוב כ- 3 דקות .
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
- מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1/2 ס"מ ומורחים ממרח פסטו, או ממרח עגבניות מיובשות .
- מגלגלים את הבצק לצורת רולדה ע"י קיפולים מגולגלים עד שמתקבלת רולדה שטוחה- ניתן לשטח מעט עם הידיים.
- חותכים לפרוסות ברוחב של 4 -5 ס"מ.
- בעזרת שיפוד, או מקל אכילה יוצרים קפל על הפרוסה ומקפלים את שני הצדדי כלפי מטה.
- בשלב הזה ניתן להשאיר את החתיכה כמו שהיא ולאפות אותה כלחמניית פסטו מגולגלת למי שרוצה לקצר תהליכים - הטעם יהיה אותו הדבר:)
- חוזרים על הפעולות עם יתרת הבצק ומניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים של כמה ס"מ.
- מתפיחים שוב כ- 25 דקות ואופים בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות עד השחמה של הלחמניות .
- ניתן להקפיא בשקית אטומה לאחר האפייה וצינון המאפה.