דילוג לתוכן הראשי

לחמניות פסטו מדופדפות - לחמניות בלאגן




רציתי להכין פרחים מפסטו, ראיתי סרטון שרץ ברשת והחלטתי להכין כאלו, רק שבמקום מילוי קשיח כמו בסרטון מלאתי את הלחמניות שלי בפסטו וחצי בממרח עגבניות מיובשות.

ניסיתי לגלגל אותן בכל זאת וכל מה שיצא לי במשטח היה בלאגן, בלאגן של פסטו, של ממרח עגבניות מיובשות והצחוק שלי שהבנתי שפרח לא יצא מהן.

ואז זה קרה, מתוך כל הבלאגן תוך כדי שאפיק מצלם את ההכנה, קלטתי שמתוך הבלאגן יצא משהו טוב, לחמניות מדופדפות בפסטו כאלו שיצרו צורה של כדור קסמים עם צבעים, כאלו שאחרי האפייה היו כל כך חמודות שאז בדיוק הבנתי, בחיים לא תמיד הכל מתנהל לפי מה שתכננו וכאן מגיע הרגע שלנו להחליט, האם לזרוק את כל מה שתכננו ולא הצליח לפח, או ללמוד להסתגל לשינויים ולזרום איתם, מקסימום נופתע לטובה.

לחמניות פסטו מדופדפות בתיק האוכל שלנו, נראות כמו פרפר קטן, נראות כמו כדור קסמים, נראות כמו התחלה למשהו טוב.

לבצק:

600 גרם קמחלבן

1.5 כפות של שמרים יבשים

כפית סוכר

1כוס  יוגורט לא ממותק בטעם טבעי- ניתן להמיר בכוס קרם קוקוס

1/2 1 כוסות של מים פושרים

3 כפות שמן זית 

1 כפית שטוחה של מלח

למלית:

קופסת פסטו קטנה

קופסת ממרח עגבניות מיובשות קטנה



ההכנה:

  1. בקערה עם וו לישה, או קערה רחבה ללישה ידנית מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים ויוצרים גומה, מניחים בגומה את שאר מרכיבי הבצק.
  2. לשים הכל לבצק אחיד וקצת דביק ומעבירים לקערה משומנת מעט להתפחה, עוטפים את הקערה בשקית ניילון.
  3. לאחר 45 דקות התפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים שוב כ- 3 דקות .
  4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  5. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1/2 ס"מ ומורחים ממרח פסטו, או ממרח עגבניות מיובשות .
  6. מגלגלים את הבצק לצורת רולדה ע"י קיפולים מגולגלים עד שמתקבלת רולדה שטוחה- ניתן לשטח מעט עם הידיים.
  7. חותכים לפרוסות ברוחב של 4 -5 ס"מ.
  8. בעזרת שיפוד, או מקל אכילה יוצרים קפל על הפרוסה ומקפלים את שני הצדדי כלפי מטה.
  9. בשלב הזה ניתן להשאיר את החתיכה כמו שהיא ולאפות אותה כלחמניית פסטו מגולגלת למי שרוצה לקצר תהליכים - הטעם יהיה אותו הדבר:)
  10. חוזרים על הפעולות עם יתרת הבצק ומניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים של כמה ס"מ.
  11. מתפיחים שוב כ- 25 דקות ואופים בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות עד השחמה של הלחמניות .
  12. ניתן להקפיא בשקית אטומה לאחר האפייה וצינון המאפה.
















פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה