דילוג לתוכן הראשי

מאפה בלקני עם תרד וגבינות

יש בקרים שמתחילים קצת יותר לאט, בקרים בהם בוחרים עם איזה שיר להתעורר, בקרים בהם מניחים את הקפה על המרפסת בכניסה ופשוט נושמים, נושמים את האוויר, את הפריחה של העצים שמקיפים אותי, את עשבי התיבול שצומחים במהירות בעונה הזאת .
בקרים שמזכירים לי שאני טיפוס חצוי, טיפוס של ים ושל אדמה, זאת שמתרגשת משקיעות עד כדי דמעות וזאת שמתרגשת מזריחה נכונה ומריח של אדמה אחרי הגשם , אותו ריח שמסמל ניקיון והתחלה חדשה וצמיחה.
אלו הבקרים שמזכירים לי בדיוק כמה אני אוהבת את הפשטות, את הטבע, את האדמה, את הכיף שבדברים שמגיעים מהלב, מהמקום הכי פשוט ונכון, החיים הם קרוסלה ענקית, אבל הם גם מעגליים ולא מפסיקים להסתובב סביבנו יש שקוראים לזה קארמה ויש שקוראים לזה החיים.
מאפה בלקני של תרד ויוגורט בתיק האוכל שלנו, כזה שאפוי בצורה עגולה, כזה שמזכיר לי שהחיים מסתובבים תמיד ושמה צריך לקרות יקרה ושפשטות היא קסומה.





מצרכים לבצק :
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 גביע קטן של יוגורט
1 ביצה
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ

מצרכים למלית:
200 גרם גבינה צפתית מגוררת
2 כפת זעתר 
2 בצלים ירוקים קצוצים
500 גרם עלי תרד קצוצים דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי:
שמן זית, זעתר, צ'ילי גרוס יבש




אופן ההכנה:
לשים היטב את מרכיבי הבצק ונותנים לו לנוח בקערה בטמפ' החדר כרבע שעה.
מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית 
מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר.
מפזרים מהמלית על כל הבצק ומשאירים שוליים ריקים.
מגלגלים לרולדה ומשם לשבלול רחב, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה או משומנת מברישים בשמן זית ומפזרים זעתר וצ'יי גרוס.
אופים בחום של 180 מעלות 25-30 דקות.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה