יש בקרים שמתחילים קצת יותר לאט, בקרים בהם בוחרים עם איזה שיר להתעורר, בקרים בהם מניחים את הקפה על המרפסת בכניסה ופשוט נושמים, נושמים את האוויר, את הפריחה של העצים שמקיפים אותי, את עשבי התיבול שצומחים במהירות בעונה הזאת .
בקרים שמזכירים לי שאני טיפוס חצוי, טיפוס של ים ושל אדמה, זאת שמתרגשת משקיעות עד כדי דמעות וזאת שמתרגשת מזריחה נכונה ומריח של אדמה אחרי הגשם , אותו ריח שמסמל ניקיון והתחלה חדשה וצמיחה.
אלו הבקרים שמזכירים לי בדיוק כמה אני אוהבת את הפשטות, את הטבע, את האדמה, את הכיף שבדברים שמגיעים מהלב, מהמקום הכי פשוט ונכון, החיים הם קרוסלה ענקית, אבל הם גם מעגליים ולא מפסיקים להסתובב סביבנו יש שקוראים לזה קארמה ויש שקוראים לזה החיים.
מאפה בלקני של תרד ויוגורט בתיק האוכל שלנו, כזה שאפוי בצורה עגולה, כזה שמזכיר לי שהחיים מסתובבים תמיד ושמה צריך לקרות יקרה ושפשטות היא קסומה.
מצרכים לבצק :
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 גביע קטן של יוגורט
1 ביצה
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ
מצרכים למלית:
200 גרם גבינה צפתית מגוררת
2 כפת זעתר
2 בצלים ירוקים קצוצים
500 גרם עלי תרד קצוצים דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי:
שמן זית, זעתר, צ'ילי גרוס יבש
אופן ההכנה:
לשים היטב את מרכיבי הבצק ונותנים לו לנוח בקערה בטמפ' החדר כרבע שעה.
מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית
מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר.
מפזרים מהמלית על כל הבצק ומשאירים שוליים ריקים.
מגלגלים לרולדה ומשם לשבלול רחב, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה או משומנת מברישים בשמן זית ומפזרים זעתר וצ'יי גרוס.
אופים בחום של 180 מעלות 25-30 דקות.