המרוץ , המרוץ התחיל אצלי תמיד בשעון מעורר, בחמש תזכורות טלפוניות לקום, בפקקים , במשרד, במחשב, יום ועוד יום ובין לבין כמה תארים, על הדרך שכחתי קצת, שכחתי קצת את עצמי, מה שגורם לי אושר, מה גורם לי לצחוק, מה גורם לי לקום בבוקר לפעמים גם בלי שעון.
קלפים שהתערבבו ושינו לי את המרוץ גרמו לי להתחיל מרוץ אחר- מרוץ של אושר, מרוץ של הגשמה, לקום בבוקר בד"כ כשעדיין חשוך בחוץ עדיין, להתעורר עם שעון מעורר ואז להתמתח ולהתחיל את היום עם להגיד "תודה", תודה על נשימה, תודה על זריחה, על קפה ראשון עם שיר מושלם ותודה על היכולת וההחלטה לעשות מה שעושה לי טוב.
נכון, לא כל השבילים הם קלים, נכון היו גם הרבה טעויות על הדרך, אבל הן היו טעויות שלי, טעויות שלא תיקנתי ויש כאלו שעדיין קיימות, אבל טעויות שמזכירות לי שזה בסדר גם לטעות.
"טעויות הן רק רגע בתוך גלגל הזמן וטעויות רבות לא נועדו לתיקון, אלא להישאר שם כדי להזכיר לנו את אותו שיעור" ( ג'ייסון פריד).
קור של סתיו בחוץ וקערית של מנה שאני כ"כ אוהבת, אוהבת את הריח שלה, את הטעמים שלה, את החום של הקערית שמתפזר לי בכפות הידיים.
קערית של עוף בקארי תאילנדי על אורז חם בתיק האוכל שלנו, כזאת שמזכירה לנו שתמיד נטעה ושגם טעויות לא נראות לנו נוראיות כ"כ עם קערית כזאת ביד.
מצרכים:
600 גרם חזה עוף חתוך לרצועות רחבות
5 כפות קורנפלור
1 כוס עגבניות שרי חצויות לרבעים
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כוס חלב קוקוס
3 כפות קארי אדום תאילנדי
3 שיני שום פרוסות
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
1 – 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ.
מיץ מליים אחד
1 כף סוכר דקלים
1 כפית מלח
3 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן קנולה
להגשה:
אורז לבן מבושל .
אופן ההכנה:
עוטפים את רצועות העוף בקורנפלור .
מניחים בווק או מחבת רחבה את שמן הקנולה, מחממים וצולים מעט את רצועות העוף עד לסגירה של רצועות העוף כ- חמש דקות מכל צד.
מסירים מהאש .
במחבת נקייה, או ווק מניחים יחד לפני הדלקת האש, 1/4 כוס של חלב קוקוס, סוכר דקלים, שום,
כוסברה יבשה, צ'ילי, מלח וקארי ומדליקים את האש בעזרת כף פותחים את התבלינים לתוך חלב
הקוקוס, מוסיפים, שעועית ירוקה, מיץ ליים ורוטב סויה, מערבבים ומוסיפים את יתרת חלב הקוקוס.ו
רצועות העוף מערבבים כ- 4 דקות ומוסיפים את עגבניות השרי, מבשלים כ- 3 דקות נוספות
ומגישים על אורז.