דילוג לתוכן הראשי

עוף בקארי תאילנדי ושעועית ירוקה‎



המרוץ , המרוץ התחיל אצלי תמיד בשעון מעורר, בחמש תזכורות טלפוניות לקום, בפקקים , במשרד, במחשב, יום ועוד יום ובין לבין כמה תארים, על הדרך שכחתי קצת, שכחתי קצת את עצמי, מה שגורם לי אושר, מה גורם לי לצחוק, מה גורם לי לקום בבוקר לפעמים גם בלי שעון.
קלפים שהתערבבו  ושינו לי את המרוץ גרמו לי להתחיל מרוץ אחר- מרוץ של אושר, מרוץ של הגשמה, לקום בבוקר  בד"כ כשעדיין חשוך בחוץ עדיין, להתעורר עם שעון מעורר ואז להתמתח ולהתחיל את היום עם להגיד "תודה", תודה על נשימה, תודה על זריחה, על קפה ראשון עם שיר מושלם ותודה על היכולת וההחלטה לעשות מה שעושה לי טוב.
נכון, לא כל השבילים הם קלים, נכון היו גם הרבה טעויות על הדרך, אבל הן היו טעויות שלי, טעויות שלא תיקנתי ויש כאלו שעדיין קיימות, אבל טעויות שמזכירות לי שזה בסדר גם לטעות.
"טעויות  הן רק רגע בתוך גלגל הזמן וטעויות רבות לא נועדו לתיקון, אלא להישאר שם כדי להזכיר לנו את אותו שיעור" ( ג'ייסון פריד).

קור של סתיו בחוץ וקערית של מנה שאני כ"כ אוהבת, אוהבת את הריח שלה, את הטעמים שלה, את החום של הקערית שמתפזר לי בכפות הידיים.
קערית של עוף בקארי תאילנדי על אורז חם בתיק האוכל שלנו, כזאת שמזכירה לנו שתמיד נטעה ושגם טעויות לא נראות לנו נוראיות כ"כ עם קערית כזאת ביד.





מצרכים:
600 גרם חזה עוף חתוך לרצועות רחבות 
5 כפות קורנפלור
1 כוס עגבניות שרי חצויות לרבעים
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כוס חלב קוקוס
3 כפות קארי אדום תאילנדי
3 שיני שום פרוסות
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
1 – 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ.
מיץ מליים אחד
1 כף סוכר דקלים
1 כפית מלח
3 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן קנולה


להגשה:
אורז לבן מבושל .
אופן ההכנה:
עוטפים את רצועות העוף בקורנפלור .
מניחים בווק או מחבת רחבה את שמן הקנולה, מחממים וצולים מעט את רצועות העוף עד לסגירה של רצועות העוף כ- חמש דקות מכל צד.
מסירים מהאש .
במחבת נקייה, או ווק מניחים יחד לפני הדלקת האש, 1/4 כוס של חלב קוקוס, סוכר דקלים, שום,
 כוסברה יבשה, צ'ילי, מלח וקארי ומדליקים את האש בעזרת כף פותחים את התבלינים לתוך חלב
 הקוקוס, מוסיפים, שעועית ירוקה, מיץ ליים  ורוטב סויה, מערבבים ומוסיפים את יתרת חלב הקוקוס.ו
רצועות העוף מערבבים כ- 4 דקות ומוסיפים את עגבניות השרי, מבשלים כ- 3 דקות נוספות
 ומגישים על אורז. 



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא