כי זו הילדות שלי ושל הרבה מחבריי, כי זה הפינוק שאף אחד לא יכול לסרב לו, כי יש משהו קסום בסוף הדרך שלהן בתנור, כי הן תמיד יראו חגיגיות , כי הן מזכירות לי רגעים מתוקים, כאלו של אפייה באמצע הלילה, של שקיות זילוף מלאות בקרמים ופרצופים צוחקים במטבח מלוכלכים באבקת סוכר וקרם, כי זו הייתה הדרך שלי לפייס אנשים מסוימים כשהם כועסים או עצובים, כי כל שלב בהכנה שלהן הוא רגע, רגע טוב, מותח, מתוק, מצחיק ורגע של ביס מושלם.
פחזניות קטנות מלאות פטיסייר בתיק האוכל לנו, כאלו שמחכות קרות ומתוקות, כאלו שמרככות כל לב.
פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר
מצרכים:
1 כוס חלב
כוס + כף וחצי קמח
100 גרם חמאה מומסת
3 ביצים גדולות
1/4 כפית מלח
מצרכים לקרם:
1 מיכל של שמנת להקצפה – 250 מ"ל
מצרכים לקרם הפטיסייר:
1.5 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל משובחת
3 חלמונים
2 כפות קורנפלור
1 כף חמאה רכה
להגשה: אבקת סוכר
להכנת הפטיסייר:
ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הווניל והחלמונים.
את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.
מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה.
מקציפים את הקרם עם מיכל שמנת להקצפה לקרם אחיד ומעבירים לשקית זילוף.
*אבקת סוכר לציפוי
אופן הכנת הפחזניות:
בסיר מחממים את החלב, החמאה והמלח עד להמסת החמאה, מוסיפים את הקמח מערבבים ומסירים מהאש.
מסירים מהאש מצננים ל- 5 דקות ומוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת רצוי בעזרת מיקסר ידני או מיקסר עם וו גיטרה.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פחזניות קטנות בצורה עגולה על תבנית מרופדת נייר אפייה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות
אופים במשך 25-30 דקות.
מצננים, יוצרים חור בתחתית או שחוצים את הפחזניות וממלאים בקרם שהקצפנו ,מפזרים מעל אבקת סוכר, שומרים בקירור עד להגשה.
טיפים להכנת פחזניות:
הקפידו שהבלילה לא תהיה דלילה מידי.
הקפידו להדביק במעט מחומר הבלילה את נייר האפייה בקצוות לתבנית בזמן הזילוף כדי שלא יזוז.
הקפידו לא לפתוח את התנור בזמן האפייה ולהמתין לפחות 5 דקות לאחר האפייה לפני פתיחת התנור.
מומלץ להיעזר בצנתר כוכב לזילוף של הפחזניות.
גם אם לא צלחתם בפעם הראשונה , נסו שוב ברגע שזה מצליח אי אפשר להפסיק להכין אותןJ