דילוג לתוכן הראשי

פחזניות ממולאות קרם פטיסייר


 כי זו הילדות שלי ושל הרבה מחבריי, כי זה הפינוק שאף אחד לא יכול לסרב לו, כי יש משהו קסום בסוף הדרך שלהן בתנור, כי הן תמיד יראו חגיגיות , כי הן מזכירות לי רגעים מתוקים, כאלו של אפייה באמצע הלילה, של שקיות זילוף מלאות בקרמים ופרצופים צוחקים במטבח מלוכלכים באבקת סוכר וקרם, כי זו הייתה הדרך שלי לפייס אנשים מסוימים כשהם כועסים או עצובים, כי כל שלב בהכנה שלהן הוא רגע, רגע טוב, מותח, מתוק, מצחיק ורגע של ביס מושלם.

פחזניות קטנות מלאות פטיסייר בתיק האוכל לנו, כאלו שמחכות קרות ומתוקות, כאלו שמרככות כל לב.



פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר
מצרכים:
1 כוס חלב
כוס + כף וחצי קמח 
100 גרם חמאה מומסת
3 ביצים גדולות 
1/4 כפית מלח
מצרכים לקרם:
1 מיכל של שמנת להקצפה – 250 מ"ל

מצרכים לקרם הפטיסייר:
1.5 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל משובחת
3 חלמונים
2 כפות קורנפלור
1 כף חמאה רכה
להגשה: אבקת סוכר






להכנת הפטיסייר:
ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הווניל והחלמונים.
את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.
מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה.
מקציפים את הקרם עם מיכל שמנת להקצפה לקרם אחיד ומעבירים לשקית זילוף.

*אבקת סוכר לציפוי




אופן הכנת הפחזניות:
בסיר מחממים את החלב, החמאה והמלח עד להמסת החמאה, מוסיפים את הקמח מערבבים ומסירים מהאש.
מסירים מהאש מצננים ל- 5 דקות ומוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת רצוי בעזרת מיקסר ידני או מיקסר עם וו גיטרה.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פחזניות קטנות בצורה עגולה על תבנית מרופדת נייר אפייה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות
אופים במשך 25-30 דקות.
מצננים, יוצרים חור בתחתית או שחוצים את הפחזניות וממלאים בקרם שהקצפנו ,מפזרים מעל אבקת סוכר, שומרים בקירור עד להגשה.

טיפים להכנת פחזניות:
הקפידו שהבלילה לא תהיה דלילה מידי.
הקפידו להדביק במעט מחומר הבלילה את נייר האפייה בקצוות לתבנית בזמן הזילוף כדי שלא יזוז.
הקפידו לא לפתוח את התנור בזמן האפייה ולהמתין לפחות 5 דקות לאחר האפייה לפני פתיחת התנור.
מומלץ להיעזר בצנתר כוכב לזילוף של הפחזניות.
גם אם לא צלחתם בפעם הראשונה , נסו שוב ברגע שזה מצליח אי אפשר להפסיק להכין אותןJ


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא