אחד החודשים הכי חמים שחוויתי ועוד בעמק הירדן, אחרי יום ארוך של הרצאות במכללה, חדרי עריכה והגשת תוכנית רדיו לילית, תמיד איכשהו מצאנו עצמנו חבורה של בנות מסיימות את השידור בסוג של חגיגה , והחגיגה הגדולה הייתה תמיד עם אותה חברה שנהגה ברובר קבריולט.
ישר קופצות לה לאוטו ומשם לכנרת, אחת מהמנות הקבועות שלה הייתה עוף בציפוי פריך, ממש כמו של אותה רשת מזון מפורסמת, אבל כל פעם היא שידרגה את הציפוי בעוד טעמים, ככה הינו מוצאות עצמנו על שפת הכנרת, בקבוקים של בריזרים בשלל טעמים ( אמרנו כבר שהחגיגות הכי גדולות היו איתה..) והעוף הפריך שהיא הכינה, אותה תקופה כבר עברה אבל מה יותר מושלם לקיץ חם מאשר חתיכות של עוף בציפוי פריך ובשלל טעמים, רך מבפנים, קראנצ'י מבחוץ, מתמזג נהדר עם כל משקה קר ליד ואיכשהו הפך לחטיף קבוע על השולחן במשחקי כדורגל.
לעוף בציפוי הפריך: ( 6 מנות)
6 יחידות של שוקיים טריים ומנוקים, או לחלופין 600 גרם כנפיים של עוף.
חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
2 ביצים טרופות
כפית חרדל
שקית ביסלי גריל- טחון\ מרוסק דק
שקית ביסלי בטעם פלאפל- טחון\ מרוסק דק
חצי כוס קמח
תרסיס שמן- מומלץ
ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלותחצי כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
2 ביצים טרופות
כפית חרדל
שקית ביסלי גריל- טחון\ מרוסק דק
שקית ביסלי בטעם פלאפל- טחון\ מרוסק דק
חצי כוס קמח
תרסיס שמן- מומלץ
ההכנה:
מערבבים את הביצים עם החרדל והתבלינים
מניחים את הקמח בקערה נפרדת, מצפים את העוף בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בביסלי לפי הטעם שאוהבים. מהדקים את הציפוי לעוף בעזרת הידיים.
מרפדים נייר אפייה על תבנית, מניחים את העופות , משמנים אותם בעזרת תרסיס שמן ואופים עד שהעוף משחים, מגישים חם, כוס בירה\ בריזר, או כל משקה קר שאוהבים, מנה שמזכירה תקופות של פעם שבהם הכרנו חברים לכל החיים.