יום ההולדת שלי, שבת בבוקר, גשום בחוף והשמיים אפורים, בחדשות מבשרים שיורד שלג בחרמון ואני חושבת לעצמי "למה אי אפשר לחגוג פעם אחת יום הולדת בקיץ"?? שעה אחרי כל החברים מפתיעים ומודיעים לי : "הולכים לחגוג לך יום הולדת בלבן" ואנחנו נוסעים בשיירה ארוכה לרמת הגולן לשלג , עם מעילים, שמיכות, כובעי צמר ותרמוסים של תה חם, הכול מושלג מסביב וכולם עוצרים להצטלם בשלג ואז אני רואה אותם מצד ימין: שורה ארוכה של עצי דובדבן ריקים מפירות, ענפים עטופים בשלג נראה ממש כמו תמונה ביפן, ואני חסרת הסבלנות כבר חיכיתי שהקיץ יגיע ונראה את אותם דובדבנים פורחים. בעקבות החורף הגשום, השנה העצים היו מלאים בפירות ומיד אחרי קטיף הדובדבנים ידעתי בדיוק מה הולכים לעשות איתם: הם כ"כ מתוקים שהם קינוח בפני עצמו מבלי להכניס אותם לעוגה, אבל הם כ"כ מתוקים שבטוח הם ישתלבו מדהים עם בשר או עם עוף.
חזה עוף ממולא בדובדבנים, בציפוי פריך ועם רוטב מתקתק של יין ודובדבנים, יום הולדת חוגגת בלבן, את הקיץ חוגגת באדום.
( ל 4 מנות של חזה עוף ממולא)
4 פרוסות דקות ורחבות של חזה עוף
1 בצל גדול קצוץ
1/2/ 1 כוסות של דובדבנים מגולענים ( למי שאין טרי ניתן לקנות קפואים)
2 כוסות של יין אדום חצי יבש
4 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה של אבקת זנגביל ( גי'נגר)
כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
מלח- לפי הטעם
ניילון נצמד
1 ביצה טרופה
בערך כוס של פירורי לחם לציפוי
4 כפות של שומשום ככה\ בהיר ( לא חובה)
1/4 כפית כמון
ההכנה:
שלב א':
במחבת שטוחה מטגנים עם כף שמן זית את הבצל הקצוץ, ממליחים מעט, מוסיפים 1/2 כוס דובדבנים וכף סוכר ומעט פלפל שחור, עד שהבצלים משנים צבעם מעט ואז מסירים מהאש.
על משטח מניחים חתיכת ניילון נצמד ועליו פרוסת חזה עוף, מניחים בערך כף מהמלית לאורך פרוסת חזה העוף בקצה שקרוב אלינו ומגלגלים את חזה העוף, לאחר שנוצרה צורת גליל עוטפים אותו בניילון נצמד ( בצורת נקניק) וקושרים היטב בשני הצדדים כדי שיהיה מהודק., חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות חזה העוף ומניחים במקרר לשעה .
שלב ב':
בסיר קטן מניחים את יתרת הדובדבנים, הסוכר החום, היין, הג'ינג'ר, פלפל שחור גרוס ומעט מלח, מביאים לרתיחה , מערבבים, מנמיכים את הלהבה עד שהרוטב מצטמצם כמעט בחצי ( בערך 20-30 דקות), מסירים מהאש.
שלב ג':
מוציאים את חזה העוף העטוף בניילון נצמד מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד, טולים בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי לחם( ניתן לערבב שומשום עם פרורי הלחם).
מטגנים את הגלילים עד שהם משחימים מכל הכוונים, מסירים מהאש ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
הגשה מומלצת : לחתוך כל גליל ל- 2 בצורה אלכסונית, להניח בצלחת ולמזוג את הרוטב מעל.