דילוג לתוכן הראשי

חזה עוף ממולא בדובדבנים





יום ההולדת שלי, שבת בבוקר, גשום בחוף והשמיים אפורים, בחדשות מבשרים שיורד שלג בחרמון ואני חושבת לעצמי "למה אי אפשר לחגוג פעם אחת יום הולדת בקיץ"?? שעה אחרי כל החברים מפתיעים ומודיעים לי : "הולכים לחגוג לך יום הולדת בלבן" ואנחנו נוסעים בשיירה ארוכה לרמת הגולן לשלג , עם מעילים, שמיכות, כובעי צמר ותרמוסים של תה חם, הכול מושלג מסביב וכולם עוצרים להצטלם בשלג ואז אני רואה אותם מצד ימין: שורה ארוכה של עצי דובדבן ריקים מפירות, ענפים עטופים בשלג נראה ממש כמו תמונה ביפן, ואני חסרת הסבלנות כבר חיכיתי שהקיץ יגיע ונראה את אותם דובדבנים פורחים. בעקבות החורף הגשום, השנה העצים היו מלאים בפירות ומיד אחרי קטיף הדובדבנים ידעתי בדיוק מה הולכים לעשות איתם: הם כ"כ מתוקים שהם קינוח בפני עצמו מבלי להכניס אותם לעוגה, אבל הם כ"כ מתוקים שבטוח הם ישתלבו מדהים עם בשר או עם עוף.
חזה עוף ממולא בדובדבנים, בציפוי פריך ועם רוטב מתקתק של יין ודובדבנים, יום הולדת חוגגת בלבן, את הקיץ חוגגת באדום.
 ( ל 4 מנות של חזה עוף ממולא)

4 פרוסות דקות ורחבות של חזה עוף

1 בצל גדול קצוץ

1/2/ 1 כוסות  של דובדבנים מגולענים ( למי שאין טרי ניתן לקנות קפואים)

2 כוסות של יין אדום חצי יבש

4 כפות סוכר חום

1 כפית שטוחה של  אבקת זנגביל ( גי'נגר)

כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס

מלח- לפי הטעם

ניילון נצמד

1 ביצה טרופה

בערך כוס של פירורי לחם לציפוי

4 כפות של שומשום ככה\ בהיר ( לא חובה)

1/4 כפית כמון

ההכנה:

שלב א':

במחבת שטוחה מטגנים עם כף שמן זית את הבצל  הקצוץ, ממליחים מעט, מוסיפים 1/2 כוס דובדבנים וכף סוכר  ומעט פלפל שחור, עד שהבצלים משנים צבעם מעט ואז מסירים מהאש.

על משטח מניחים חתיכת ניילון נצמד ועליו פרוסת חזה עוף, מניחים בערך כף מהמלית לאורך פרוסת חזה העוף בקצה שקרוב אלינו ומגלגלים את חזה העוף, לאחר שנוצרה צורת גליל עוטפים אותו בניילון נצמד ( בצורת נקניק) וקושרים היטב בשני הצדדים כדי שיהיה מהודק., חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות חזה העוף ומניחים במקרר לשעה .

שלב ב':

בסיר קטן מניחים את יתרת הדובדבנים, הסוכר החום, היין, הג'ינג'ר, פלפל שחור גרוס ומעט מלח, מביאים לרתיחה , מערבבים, מנמיכים את הלהבה עד שהרוטב מצטמצם כמעט בחצי ( בערך 20-30 דקות), מסירים מהאש.

שלב ג':

מוציאים את חזה העוף העטוף בניילון נצמד מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד, טולים בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי לחם( ניתן לערבב שומשום עם פרורי הלחם).

מטגנים את הגלילים עד שהם משחימים מכל הכוונים, מסירים מהאש ומניחים על צלחת עם נייר סופג.

הגשה מומלצת : לחתוך כל גליל ל- 2 בצורה אלכסונית, להניח בצלחת ולמזוג את הרוטב מעל.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא