כל עונה מביאה איתה את החשקים שלה, החורף עושה חשק למרק טוב, האביב לכוס יין משובח, הסתיו למשהו מלוח והקיץ עושה את אותו חשק למתוק והקר, אותו דבר קפוא שיקרר אותנו וישכיח כמה חם בחוץ.
הקיץ הישראלי גורם לך לחפש כל היום איך לצנן את עצמך,זה מתחיל באמצע הלילה כשחוזרים מבילוי ופשוט רוצים משהו מתוק וקר וממשיך לבוקר, באוטו באמצע הפקק, במשרד בין הקפה לויכוחים, בים, או סתם כשרוצים להתחיל את היום בשחיתות קטנה, כשיש את אותן מחשבות תמיד עולה השם שלה: הקוקילידה מהרגע שהיא נכנסה לתודעה הישראלית היא עברה המון פיתוחים, אנשים רבים כתבו עליה, אנשים רבים הכינו אותה, כל אחד בגרסא שלו ותכלס לא משנה באיזה גרסא היא מגיעה, היא תמיד טעימה, וביננו מה יכול להיות לא טעים: 2 עוגיות בטעם שוקולד ובאמצע גלידת וניל- מלכת המנצ'יס של הקיץ.
אז נכון לא המצאנו את הגלגל אבל גילגלנו אותו אליכם בגרסא קצת אחרת , בלי אפייה ובלי גלידה,את העוגיות מחליפה עיסת כדורי שוקולד עם רום וצימוקים ובאמצע קרם וניל, מגולגלת באגוזי לוז מסוכרים, הקוקילדה התגלגלה לתוך תיק האוכל...
לעיסת כדורי השוקולד:
300 גרם פתיבר בטעם שוקולד
60 גרם חמאה מומסת
3 כפות קקאו
כף תמצית רום
1/2 כוס סוכר
3 כפות צימוקים קצוצים ( לא חובה)
חצי כוס חלב.
לקרם הוניל:
1 מיכל של שמנת מתוקה
1 פודינג בטעם וניל
1/2 כוס חלב
1/2 כוס חלב ממותק
לציפוי הדפנות : 100 גרם אגוזי לוז מסוכרים מרוסקים.
ההכנה:
1.מערבבים יחד את כל החומרים של עיסת כדורי השוקולד, משטחים את העיסה על נייר אפייה שמונח על תבנית ( כדי שישאר ישר) ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2.מקציפים יחד את כל חומרי קרם הוניל לקרם יציב.
3. מוציאים את עיסת כדורי השוקולד המשוטחת מהמקרר ובעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס קורצים עיגולים- יש להקפיד על מספרים זוגיים מכיוון שנדרשות 2 עוגיות לכל קוקילידה.
4.מעבירים את קרם הוניל לשקית זילוף, מזלפים על עוגייה אחת קרם בצורה שווה וסוגרים בעזרת עוגייה שנייה,חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים( מהשאריות ניתן להכין כדורי שוקולד).
מניחים את אגוזי הלוז המסוכרים בקערה ומגלגלים את הקוקילידה כך שקצוות הקרם החשופות מקבלות ציפוי פריך.
מאחסנים בקופסא אטומה במקפיא.
למי שמעדיף אותה רכה מומלץ להניח שעה לפני ההגשה במקרר ולמי שאוהב את הקשיחות מומלץ לאכול ישר מהמקפיא, כך או כך הן לא ישרדו הרבה זמן...