הפקק שלא נגמר בדרך הביתה, השמש שמזכירה לנו כמה חם מחוץ למזגן ברכב וסוף סוף מגיעים, אחרי מקלחת וכוס קפה קר כשהבית כולו ממוזג, כבר שוכחים כמה חם בחוץ, סרט טוב והצורך לפנק אותו במשהו טעים ליד, ולמי יש כוח לבשל לבשל עכשיו, חותכים סלט גדול ושולפים קופסא מהמקפיא, אותה קופסא מהבראנצ' האחרון- יותר נכון מה שנשאר ממנו.
מכניסים לתנור ומחממים..
קרואסונים חמים, פריכים, מלוחים, גבינות משובחות שנמסות להם בבצק המגולגל ,טעימים בכל שעה, אני מעדיפה אותם עם הקפה של הבוקר, הוא מעדיף אותם בערב עם בירה קרה.
לא משנה באיזה שעה , עם כוס קפה קר, סלט טרי וגדול והקיץ כבר לא מרגיש כ"כ נורא.
עוד דרך להתפנק הקיץ הזה, שולפת אותם חמים מהתנור ומגישה מכל הלב .
מכניסים לתנור ומחממים..
קרואסונים חמים, פריכים, מלוחים, גבינות משובחות שנמסות להם בבצק המגולגל ,טעימים בכל שעה, אני מעדיפה אותם עם הקפה של הבוקר, הוא מעדיף אותם בערב עם בירה קרה.
לא משנה באיזה שעה , עם כוס קפה קר, סלט טרי וגדול והקיץ כבר לא מרגיש כ"כ נורא.
עוד דרך להתפנק הקיץ הזה, שולפת אותם חמים מהתנור ומגישה מכל הלב .
מרכיבים:
1 גביע של גבינה לבנה 5% ( 250 גרם)
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
200 גרם חמאה רכה
3כוסות קמח תופח
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה טרופה לציפוי
קצח\ שומשום\ גרידת פרמז'ן לפיזור מעל.
ההכנה:
1 גביע של גבינה לבנה 5% ( 250 גרם)
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
200 גרם חמאה רכה
3כוסות קמח תופח
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה טרופה לציפוי
קצח\ שומשום\ גרידת פרמז'ן לפיזור מעל.
ההכנה:
לשים הכל לבצק אחיד לפי הסדר הבא: גבינות, מלח,חמאה ואח"כ הקמח
מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, חותכים לצורות של משולשים קטנים ומגלגלים כל משולש מהצד הרחב ליצירת קוראסונים קטנים
מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, חותכים לצורות של משולשים קטנים ומגלגלים כל משולש מהצד הרחב ליצירת קוראסונים קטנים
מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
מברישים בביתה טרופה ומפזרים קצח או שומשום.
אופים בחום של 180-200 מעלות כ- חצי שעה או עד שמשחים.
מאחסנים בקופסא אטומה במקרר, ניתן גם להקפיא.