דילוג לתוכן הראשי

גוזגוזה גלילי




 



השבוע התחיל בדיוק כמו ששבוע בחודש ינואר אמור להתחיל.

סופות של רעמים וברקים והמון ברד.

מאותם בקרים שלפעמים כיף שאפשר להישאר בהם בבית ופשוט לנשום את החורף במלואו.

זו התקופה היפה ביותר בגליל, הנחלים זורמים, הכל ירוק מסביב והמון עשבי מאכל גדלים פרא , חובזות, עולש בר, תרד.

זו התקופה בה אני תמיד מחפשת כיסים שלי, או של אחרים רק כדי לחמם את הידיים .

זו העונה המושלמת לאפות מאפים חמים ומלאים בטעמים.

כיסים של גוזגוזה במלית גלילית בתיק האוכל שלנו, כזה שספוג בטעמים של חורף בגליל.

כזה שהכי כיף להחזיק בכפות הידיים בימים קרים.




למלית :

2 כפות שמן זית 

500 גרם בשר טחון

50 גרם שומן כבש קצוץ- מומלץ, אפשר גם בלי

300 גרם תרד מאודה קצוץ וסחוט מנוזלים

1 בצל גדול קצוץ

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון

1 כפית זעתר




מצרכים לבצק ע"פ בצק של השף תומר תומאס.

500  גרם קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפות מיונז

1+1/4 כוסות מים

1 כפית מלח

לציפוי:

חלמון טרוף עם כף שמן זית

שמשום שחור\ לבן\ מלח

 אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה מניחים שמן זית , בצל, בשר ושומן, מטגנים תוך כדי ערבוב הבשר עד לבשר מפורר ומוסיפים תבלינים ותרד, מצננים ומסננים מנוזלים.
  2.  לשים היטב בקערה רחבה את  מרכיבי הבצק עד לבצק גמיש , אם יש צורך מוסיפים 2-3 כפות מים .
  3. מעבירים לקערה מכוסה מגבת ל- 20 דקות .
  4. לאחר 20 דקות 
  5. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים בקורצן רחב.
  6. מניחים במרכז כל עיגול מלית בכמות נדיבה וסוגרים בצורה מהודקת את המאפה.
  7. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מצפים בחלמון הטרוף עם השמן, מפזרים תוספות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 10 מעלות כ- 35-40 דקות.
  8. 170 מעלות 40 דקות

 



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי