דילוג לתוכן הראשי

חלת בשר ומטבוחה






כל שישי מחדש יש קסם אחר, כאלו והבוקר מתחיל בקצב אחר משלו, גם אם קמים מוקדם הבוקר עדיין מתחיל בקצב איטי. הקפה טעים יותר, השירים מתנגנים בול כמו שאנחנו אוהבים והחשק למלא את הבית בריח של אפייה עולה על כל חשק לעשות משהו אחר.

יש לה קסם לחלה של שבת שאין בשום לחם אחר, היא מכילה, היא מכילה את כל המילים שמכילות את סופ"ש, היא מכילה את כל מה שהיינו רוצים להגיד במהלך השבוע ולא העזנו, היא מכילה רגש וובדיוק בגלל כל אלו לחלה של סופ"ש יש טעם מיוחד.

חלת בשר ומטבוחה בתיק האוכל שלנו, כזו שמכילה טעמים חריפים, כזת שמכילה תחושות, מילים שלא נאמרו, כזאת שמכילה את כל מה שצריך לסופ"ש מושלם.


לחלה:

1 קילו קמח 

2 כפות שמרים יבשים 

3 כפות סוכר

2.5 כוסות מים 

1/2 כוס שמן זית 

1 כף שטוחה מלח

לציפוי:

1 ביצה טרופה 

שומשום\ קצח\ צ'ילי , מעט מלח גס





למלית :

כוס וחצי  מטבוחה ( ממליצה להכנס לאינסטגרם של רותם בן מויאל יש שם מתכון מעולה למטבוחה שלו) - ניתן גם להשתמש בקנוייה.

600 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ

3 כפות שמן זית 

1 כף בהרט

1 כפית מלח

ההכנה:


  1. בקערה גדולה או בקערת מיקסר  עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים ויוצרים גומה.
  2. מניחים בגומה את המים, השמן, המלח.
  3. לשים עד לבצק אחיד.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים בניילון, מתפיחים כשעה.
  5. בזמן הזה מניחים במחבת שמן זית ובצל קצוץ, מטגנים 3 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומטגנים, מוסיפים בהרט ומלח ומערבבים עד שהבשר מפורר ומסירים מהאש מצננים צינון מלא.
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים - כל חלב מחלקים לשלושה כדורים - מתקבלות 2 חלות ואפשר ליצור לחמניות ממולאות מאותו הבצק.
  7.  מרדדים כדור על משטח מקומח לעלה עלה יחסית בעובי של 1 ס"מ.
  8. מורחים בקצה אחד של העלה מטבוחה- גם היא צריכה להיות מצוננת , ומפזרים בשר, מגלגלים לרצוגה ומהדקים את הקצוות .
  9. מכל 3 רצועות קולעים חלה לא מהודקת מידי ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  10. מצפים בביצה ושומשום\ קצח \ צ'ילי \ טימין , מלח גס ומתפיחים ל35 דקות .
  11. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה של החלה.
  12. מי שלא רוצה חלה יכול לקלוע מכל עלה בצק ממולא שבלול ובעצם ליצור חלות קטנות ממולאות .

 


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי