דילוג לתוכן הראשי

חלת בשר ומטבוחה






כל שישי מחדש יש קסם אחר, כאלו והבוקר מתחיל בקצב אחר משלו, גם אם קמים מוקדם הבוקר עדיין מתחיל בקצב איטי. הקפה טעים יותר, השירים מתנגנים בול כמו שאנחנו אוהבים והחשק למלא את הבית בריח של אפייה עולה על כל חשק לעשות משהו אחר.

יש לה קסם לחלה של שבת שאין בשום לחם אחר, היא מכילה, היא מכילה את כל המילים שמכילות את סופ"ש, היא מכילה את כל מה שהיינו רוצים להגיד במהלך השבוע ולא העזנו, היא מכילה רגש וובדיוק בגלל כל אלו לחלה של סופ"ש יש טעם מיוחד.

חלת בשר ומטבוחה בתיק האוכל שלנו, כזו שמכילה טעמים חריפים, כזת שמכילה תחושות, מילים שלא נאמרו, כזאת שמכילה את כל מה שצריך לסופ"ש מושלם.


לחלה:

1 קילו קמח 

2 כפות שמרים יבשים 

3 כפות סוכר

2.5 כוסות מים 

1/2 כוס שמן זית 

1 כף שטוחה מלח

לציפוי:

1 ביצה טרופה 

שומשום\ קצח\ צ'ילי , מעט מלח גס





למלית :

כוס וחצי  מטבוחה ( ממליצה להכנס לאינסטגרם של רותם בן מויאל יש שם מתכון מעולה למטבוחה שלו) - ניתן גם להשתמש בקנוייה.

600 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ

3 כפות שמן זית 

1 כף בהרט

1 כפית מלח

ההכנה:


  1. בקערה גדולה או בקערת מיקסר  עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים ויוצרים גומה.
  2. מניחים בגומה את המים, השמן, המלח.
  3. לשים עד לבצק אחיד.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים בניילון, מתפיחים כשעה.
  5. בזמן הזה מניחים במחבת שמן זית ובצל קצוץ, מטגנים 3 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומטגנים, מוסיפים בהרט ומלח ומערבבים עד שהבשר מפורר ומסירים מהאש מצננים צינון מלא.
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים - כל חלב מחלקים לשלושה כדורים - מתקבלות 2 חלות ואפשר ליצור לחמניות ממולאות מאותו הבצק.
  7.  מרדדים כדור על משטח מקומח לעלה עלה יחסית בעובי של 1 ס"מ.
  8. מורחים בקצה אחד של העלה מטבוחה- גם היא צריכה להיות מצוננת , ומפזרים בשר, מגלגלים לרצוגה ומהדקים את הקצוות .
  9. מכל 3 רצועות קולעים חלה לא מהודקת מידי ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  10. מצפים בביצה ושומשום\ קצח \ צ'ילי \ טימין , מלח גס ומתפיחים ל35 דקות .
  11. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה של החלה.
  12. מי שלא רוצה חלה יכול לקלוע מכל עלה בצק ממולא שבלול ובעצם ליצור חלות קטנות ממולאות .

 


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא