דילוג לתוכן הראשי

פיצה פולנטה


" כאשר האהבה שלך לא מבקשת משהו בתמורה אלא מוכנה לתת – לתת

מתוך השמחה העצומה של נתינה – אז תוסיף מדיטציה לתוך האהבה שלך וזה ישחרר

את הניחוח הטהור שלה. " ( אושו).

דברים שעושים אותי שמחה בתקופה הזאת:

חורף , שמש שקרנית, קשת, גשם מרעיש, שירים יפים שמתנגנים בדיוק ברגעים הנכונים של המחשבות, האנשים שמקיפים אותי, אלו ששנים יודעים את הסודות שלי, אלו שאיו להם ותק של שנים ועדיין מרגישים שהם כך, הטבע בהדרו.

מאכלים שעושים אנשים שמחים : תותים, פירות יער טריים , פולנטה חמה, פיצה חמה וריחנית ומאפים שמפזרים ריח אפייה חמים.

פיצה פולנטה בתיק האוכל שלנו, כזאת שמכינים כדי לשמח אנשים כי היא מכילה את כל הדברים שמשמחים.

מרכיבים: יש להכין קודם את הבצק ורק אחכ את הפולנטה

לפולנטה:

200 גרם קמח תירס לפולנטה

 300 מ"ל חלב

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

1/8 קורט אגוז מוסקט

400  מ"ל מים

100 גרם חמאה

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת






הכנת הפולנטה:

1.                 בסיר גדול מניחים מים חלב וחמאה , מבאים לרתיחה ומוסיפים את קמח התירס
2.      בוחשים כל הזמן רצוי בעזרת מטרפה ומוסיפים את המלח , הפלפל ואגוז המוסקט.
3.      בוחשים עד להסמכה אבל דואגים שהפולנטה תהיה רכה  ומוסיפים גבינת פרמזן מגוררת.
4.      את הפולנטה יש להכין לאחר הכנת הבצק והנחתו בתבנית כדי שתוכלו למרוח אותה

לפיצה:

500 גרם קמח

2 כפיות של שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

4 כפות של שמן זית

1.5 כוסות  של מים פושרים

לטופינג:

בייבי מוצרלה לפיזור,  100 גרם גבינה קשה מגוררת – פקורינו\ פרמזן, עלי תרד ורוקט, תירס.

ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה או בקערה רחבה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, שמים לב שאין       קשר ישיר בין השמרים למלח.

2.      מעבירים לקערה ועוטפים בניילון

3. לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט

4.      לשים שוב את הבצק ויוצרים 2 כדורים

5.      מניחים כל כדור על נייר אפייה ומשאירים להתפחה של 25 דקות

6.      לאחר מכן בעזרת הידיים לוחצים את הבצק מהמרכז כלפי הדפנות עד לדרגת העובי הרצוייה              

7.      הפיצה הינה עבה ולא מרודדת במערוך- מניחים אותה על תבנית מרופדת  נייר אפייה ומכינים את הפולנטה

8. מפזרים את הפולנטה כשהיא פושרת ולא רותחת  סביב בסיס הפיצה מפזרים מעל תוספות שאוהבים, גבינה חריפה מגוררת , חתיכות מוצרלה, עלי תרד וכל מה שאוהבים.

9. מתפיחים 20 דקות ואופים בחום של 200 מעלות כ- 25-30 דקות.

 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי