דילוג לתוכן הראשי

עוגת קפה שוקולד ואגוזים

תשאלו כל בלוגר והוא יגיד לכם שהבלוג הוא סוג של בית, הבלוג מכיל מילים, תמונות, רגעים שחיים.

כשהקמנו את תיק האוכל שלנו רצינו מקום בו תהיה לאומנות ביטוי, מקום שעוטף בתוכו מתכונים מכל העולם, מתכונים של זכרונות, מדינות שונות, רגעים שונים.

מקום בו תמונות מושקעות יופיעו לצד מילים.

מקום בו לסטיילינג  מזון יש מקום, מקום שיספר קצת על העולם שמקיף אותנו.

כמו בכל דרך חווינו מורדות ועליות, אבל מעל הכל ידענו שיש כאן יצירה ושהיא חזקה מהכל.

תיק האוכל שלנו עלה בינואר, בשבוע בו תמיד יש גשם סוער, בשבוע בו יש יום אחד בו גם שלג יורד.

תיק האוכל שלנו חוגג היום 8 שנים של יצירה, של  צחוק, של דמעות, של גבס, של נסיעות, של קמפיין בחו"ל, של מריבות קטנות, קעריות קוסקוס, ספלים של מרקים, של מלא מנות ושל הרבה קפה שחור בסטודיו.

עוגת קפה שוקולד ואגוזים בתיק האוכל שלנו, כזאת שמכילה את כל מה שיש בנו, קצת מתוק, קצת קראנצ'י, תמיד עם קפה והכי חשוב מוגשת עם שלג למעלה, בדיוק כמו אותו יום פעם בשנה.

אמן שתמיד נזכה ליצור מהמקום הכי אמיתי בעולם מהלב.






מצרכים לעוגה:

4 ביצים 

1 כוס סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

250  מ"ל שמנת להקצפה, או קרם קוקוס לגרסת פרווה. 

1/2 כוס שמן קנולה

 1 וחצי כפות של קפה מגורען

2 כוסות + 3 כפות קמח תופח 

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים, או שקדים.

1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר


להגשה:

אבקת סוכר


ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקצף תפוח.
  2. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עוד 3 דקותץ
  3. מוסיים את תמצית הוניל ושמן הקנולה ומקציפים שוב.
  4. בקערית נפרדת מערבבים יחד את הקפה, האגוזים ופצפוצי השוקולד.
  5. מוסיפים את הקמח לקערת ההקצפה ומערבבים אותו רק עד הטמעת הקמח ולא יותר על מנת לא לפתח גלוטן.
  6. מוסיפים את תוספת הקפה המגורען, האגוזים והשוקולד ומקפלים אותם אל העוגה.
  7. מעבירים לתבנית בקוטר 26 משומנת מראש- אפשר עגולה, אפשר קוגלהוף ואפשר 2 אינגליש קייק.
  8. אופים בתנוא שחומם מראש ל- 170 מעלת כ- 35 דקות, או עד שהעוגה יציבה, ניתן לבדוק ע"י נעיצת קיסם עד שהוא יוצא עם פירורים.
  9. מצננים מעט ומפזרים מעל אבקת סוכר.








פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי