עוגיות שוקולד צ'יפס פקאן
השנים לימדו אותנו שאין דבר כזה " מושלם" שהמלה " מושלם", היא בעצם משהו שהראש שלנו הגדיר ככזה.
שפעם איפשהו חשבנו שאם משהו לא יראה בעיני האחרים כמשהו טוב אז הוא לא באמת כזה.
עם השנים למדנו להעריך את השונה, את הלא מושלם, את "הסדק".
ככה למדתי להעריך רגעים אמיתיים ולהגדיר אותם כמושלמים, ככה למדתי להבין שמושלם זה הרגע בו אנחנו ורק אנחנו חושבים שהוא כך ככה למדתי להגיע למרקם עוגיות שוקולד צ'יפס קצת פריכות מסביב, רכות במרכז מושלמות בדיוק כמו שהן.
עוגיות שוקולד צ'יפס פקאן בתיק האוכל שלנו, כאלו שנשארות רכות במרקם לעיס, כאלו שיש בהן קצת מתוק, קצת מלוח וכאלו שכל ביס שלהם יוצר את הביס המושלם.
מרכיבים : ( ע"פ כוס מדידה) 12 עוגיות גדולות
1/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
120 גרם חמאה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
150 גרם שוקולד מריר חתוך לחתיכות גסות \ שוקולד ציפס
100 גרם פקאן קצוץ גס
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות קמח לבן - 155 גרם
1 כף חמאת בוטנים
מעט מלח גס לפיזור - אופצייה
ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה עם כף עץ, מערבבים יחד חמאה, שני סוגי סוכר, מלח, חמאת בוטנים עד למרקם משחתי .
- מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל ומערבבים שוב.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה ומקפלים את הקערה הראשונה עד שהקמח נטמע ולא יותר.
- מוסיפים את השוקולד והפקאנים מערבבים, מכסים ומכניסים למקרר לשעה- ואם אפשר אפילו שעתיים .
- מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות ובעזרת כף גלידה, או כף רגילה גדושה יוצרים כדור מהמסה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים גדולים של - 5 ס"מ לפחות בין עוגייה לעוגייה- הן התרחבות באפייה.
- משטחים מעט עם גב הכף בה השתמשנו -לא יותר ואופים 15 דקות עד שהקצוות מעט זהובים - מי שאוהב מעט מלוח ניתן לפזר מעט מלח גס מעל.
- מניחים את התבניות מחוץ לתנור עד לקירור מוחלט לפני שמחלצים אותן מהתבנית .