דילוג לתוכן הראשי

חלה לשבת



איך יודעים שסופ"ש כבר פה? לפי ריח החלות בתנור.
כל יום אני חווה קשיים להתעורר מוקדם בלי שעונים מעוררים ואיכשהו כל יום שישי אני מתעוררת יקיצה טבעית מוקדמת.
ואז עם הקפה השחור הידיים כבר לשות בקערה בצק לחלות .
כי אין באמת דבר כייפי יותר מלראות את הבצק תופח בקערה ואין דבר מושלם יותר מלקלוע חלות לפי הרגש, למה לפי הרגש? כי כל פעם הרגש מחליט מה תהיה צורת החלה ואף פעם הוא לא ידוע מראש.
אומרים שללישה יש כוח אנרגטי, אומרים שבשעת קליעת הבצק מתקבלות המשאלות.
אני אומרת שלחלות של יום שישי יש טעם שונה מכל חלה שמכינים ביום אחר.
חלות של סופ"ש תמיד מקבלות את האור המושלם כשמוציאים אותן מהתנור ואת המרקם המושלם ליד כל מנה, או חמאה ומלח.
חלות שבת מהממות בתיק האוכל שלנו, כאלו שנעטפו בחום  במגבת, כאלו שהשאירו אחריהן ציור על נייר האפייה שלהן, כאילו רצו להזכיר כמה קסומות הן.
לישה- לחישה- קליעה- שבת של שלום .




מרכיבים לבצק: ( מתכון לשלוש חלות בינוניות\ 2 גדולות\ 12 לחמניות ).


1 קילו קמח לבן ( רצוי מנופה)
1/4 כוס סוכר לבן
2 כפות שמרים יבשים 
2.5 כוסות מים פושרים 
1/2 כוס שמן זית 
1 כף מלח דק
1 ביצה
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כפית סילאן וכף שמן זית 
שומשום ומלח גס



אופן ההכנה:
( ניתן ללוש ידנית בקערה גדולה\ במיקסר עם וו לישה)

* ניתן לטבען את החלה ע"י השמטת הביצה במרכיבים וציפוי של מים שמן וסילאן .


  1. בקערה מניחים קמח סוכר ושמרים מערבבים עם כף יחד ויוצרים גומה במרכז.
  2. במרכז מניחים מים, שמן, ביצה ומלח.
  3. מתחילים ללוש כ- 6 דקות לישה רצופה - זה בסדר אם הבצק דביק מעט.
  4. לאחר שהבצק אחיד מעבירים לקערה משומנת את כדור הבצק ומכסים בשקית ניילון גדולה.
  5. משאירים בחוץ להתפחה כשעה.
  6. לאחר שעה לשים את הבצק מעט על משטח מקומח ומחלקים לשניים\ שלושה חלקים תלוי בגודל החלות שתרצו .
  7. כל חלק מפרידים לכמה כדורים לפי מספר רצועות החלה אותה תרצו לקלוע.
  8. קליעת החלה: כל רצועה מומלת לרדד מעט ואז לגלגל לרצועה .
  9. לאחר קליעת החלב מניחים אותה על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  10. מברישים בביצה טרופה , מפזרים שומשום ומלח ואז מתפיחים שוב ל- 25 דקות .
  11. אופים בתנור שחום מראש ל- 180 מעלות כ- 25-30 דקות עד שהן מזהיבות .
  12. לאחר האפייה מומלץ מיד לעטוף במגבת נקייה על מנת שלמור עליהן רכות :)

* טיפים לחלה מוצלחת :
כל רצועה של חלה רצוי לרדד מעט ואז לגלגל לרצועה מהודקת על מנת לשמור על הקליעה.
עיטוף של החלה במגבת מיד לאחר האפייה ישמור עליה רכה.
אם מחליפים את הסוכר בדבש החלה תישמר טוב יותר יום למחרת .
עדיף בצק דביק מעט בשעת הלישה הראשונה וקימוח המשטח בשעת הקליעה, כך ייתקבל בצק רך יותר.







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא