דילוג לתוכן הראשי

עוגיות תמרים מגולגלות



יום יום אנשים מתמודדים עם הטעויות שלהם, יום יום אנשים מתמודדים עם התוצאות של הטעויות שלהם.
מישהו פעם אמר ש" לפעמים צריך לעשות את כל הדברים, את ההחלטות הכי לא נכונות, לפעמים צריך לעשות את הטעות הכי גדולה, רק כדי להבין איך לעשות דברים נכונים בפעם הבאה.
טעויות הן כואבות, אבל הן הדרך היחידה שלנו להבין מהי הדרך הנכונה, גם אם זו דרך שלא חשבתם בהתחלה שהיא טובה עבורכם".
אז כל בוקר מחדש אני עוברת על היום שהיה, בודקת מה עשיתי לא נכון, מתמודדת עם מה שלא היה טוב עבורי ולומדת מה טוב באמת, כל בוקר מחדש אני מודה גם על הטעויות שלי, כי רק מהן אפשר לצמוח.
מה שבטוח זה שכשמישהו אחר מולי עושה טעות, גם אם היא קטנה, אני תמיד " מרפדת" את הטעות עם משהו מתוק, כזה שיודע לרכך כל דבר לא טוב.
עוגיות תמרים מגולגלות בתיק האוכל שלנו, כאלו שמכינים בכל בית ושומרים בצנצנת, כאלו שביס אחד שלהן גורם לחיוך, עוגיות פריכות שמרככות כל דבר, גם החלטות.


לבצק :
3 כוסות קמח 
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל \ שקדים 
180 גרם חמאה \ נטורינה ( לטבעונים ) רכה בטמפ' החדר
2 כפות שמן קנולה
1/2 כוס חלב קר \ ( מים לטבעונים )
1 כף שטוחה אבקת אפייה.

למלית 
500 גרם ממרח תמרים 
50 גרם שקדים קצוצים דק מאוד 
1 כפית קינמון 

לציפוי:
אבקת סוכר




אופן ההכנה:

  1. בקערה רחבה לשים יחד את כל מריבי הבצק - רצוי עם מיקסר עם וו גיטרה \ מעבד מזון עד לבצק דביק מעט, יש לשים לב לא ללוש יותר מידי על מנת לא לאבד את הפריכות .
  2. מניחים את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות .
  3. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית .
  4. מקמחים משטח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים .
  5. מכדררים כל חלק ומרדדים לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
  6. מורחים כשליש מהמלית על כל אלה ומשאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא מלית 
  7. מגלגלית את עלה הבצק עם המלית לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  8. בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים עד הסוף לאורך הרולדות - גודל החתכים יהיה גודל העוגיות.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.
  10. מצננים וחוזרים על החתכים.
  11. מפזרים אבקת סוכר מעל ושומרים בקופסא אטומה.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא