גדלתי מול טבע, מול נופים גדולים ורחבים של יערות, עצים ירוקים ונחלים מסביב.
עד היום אני חולצת נעלים כשאני הולכת על הדשא כי אני " צריכה להרגיש את האדמה" ועד היום אני מתרגשת מכל פרי שיוצא על העצים ומכל זריחה בחופי הים שמסביב ( רודפת זריחות סדרתית חח).
אז נכון מרבית העבודה שלי במרכז אבל הלב תמיד פה, בגליל עם הטבע ועם המשפחה והחברים ואיכשהו תמיד כשיוצא לי להשלים פערים עם החברות אני מוצאת עצמי מזמינה תמיד את מרק האגאדשי, כנראה כי הוא משלב לי טעמים שמובילים אותי תמיד, טעמים של ים ושל אדמה שיחד מרכיבים את אותו טעם ממכר.
היום דיברתי עם חברה טובה שעוסקת בכתיבה ברשת, קשקשנו על החיים כי מזמן לא נפגשנו, דיברנו על מה הוגן בחיים ועל מה לא, על כמה חשוב להישאר מי שאנחנו תמיד ועל כמה אמת ופשטות הן מילים שמנצחות את הכל .
אחרי השיחה הלכתי להכין מרק אגאדשי, כי הוא משלב אדמה וים, כי הוא פשוט ומלא אמת.
מרק אגאדשי בתיק האוכל שלנו ו"תנו לגדול בשקט".
מרכיבים:
1 חבילה של טופו קשיח חתוך לקוביות
1 כוס קורנפלור
שמן קנולה לטיגון
לציר המרק:
6 פטריות שיטאקי מיובשות
אצת קומבו אחת
5 כוסות מים
כפית שמן שומשום
1 בצל שאלוט פרוס דק
2 כפות רוטב סויה
1 כף מירין
1 כפית אבקת דאשי
להגשה : בצל ירוק קצוץ, צילי חריף פרוס, צנוניות פרוסות דק טריות , אצת נורי חתוכה לרצועות – מומלץ לא חובה.
ההכנה:
1. טובלים את קוביות הטופו בקורנפלור, מסננים משאריות ומטגנים בשמן חצי עמוק עד הזהבה.
2. בסיר עמוק מניחים אבקת דאשי, פטריות שיטאקי, שאלוט וכפית שמן שומשום.
3. מערבבים יחד כדקה ומוסיפים 2 כוסות של מים , אצת קומבו ומשבלים כ- 15 דקות , לאחר 15 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים ואת יתרת המים .
4. מבשלים כ-25 דקות על להבה נמוכה ומגישים בקעריות עם קוביות טופו פריך מעל והתוספות .