ימי שישי שלי תמיד מתחילים בקערה של בצק שתופחת עם הזריחה ואני שמתבוננת עליה עם כוס קפה שחור ביד.
יש בשעת האלו שקט שאין בשום מדבר או בשום ויפאסנה, אלו השעות שיש בהם "רעש נקי" , רעש נקי הוא כשהראש לא מפסיק לעבוד ולא מפסיק לחשוב ולשאול שאלות, אבל השאלות הן ברורות יותר, בזכות אותו שקט, בזכות אותם צבעים של זריחה, בזכות הציפורים שמביאות את הבוקר, בזכות שיר נכון שמתנגן ברקע.
שעה של קסם , אותה שעה שאני קוראת לה שעה של תודה, תודה על כל מה שיש ועל מה שעוד יבוא, כל יום מחדש.
שישי בבוקר ופרחים ריחניים בתנור שלי, פרחים מלאים בכל מה שאני אוהבת , פרחים שמחוברים למקום בו אני גרה, פרחים כל כך ריחניים שכל אחד שימח לקבל ביום שישי.
שושני שמרים עם זיתים ועגבניות מיובשות
מרכיבים :
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1+1/3 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן זית
למלית:
300 גרם זיתי קלמטה קצוצים.
1/2 כוס עגבניות מיובשות לחות קצוצות
1 כף שמן זית
3-4 כפות טימין טרי
1 כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי : ביצה טרופה, שומשום שחור- אופציה.
אופן ההכנה:
- בקערה מניחים את הקמח , הסוכר והשמרים, מערבבים ויוצרים גומה.
- במרכז הגומה מניחים את השמן, המים והמלח.
- לשים היטב את הבצק או ידנית, או עם וו לישה , עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- משמנים קערה ומניחים בה את הבצק, מכסים בניילון ומשאירים להתפחה של שעה.
- לאחר שעה מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי של ס"מ.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית .
- מורחים חצי מהמלית על כל העלה וחותכים את העלה לאורכו לרצועות בעובי של 4 ס"מ.
- מגלגלים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה או במרווחים או צמודים ליצירת מאפה עגול חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק.
- מברישים בביצה ושומשום ומניחים להתפחה שנייה של 30 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות , כ- 30 דקות עד הזהבה.