דילוג לתוכן הראשי

חומוס ברוטב חריף ופאפאדם








יש חנות קטנה וקסומה באזור מזרח לונדון, מדפים של מלא ירקות מארצות רחוקות, כאלו שאני לא מזהה ומדפים עמוסים אוכל מהמזרח.
ובעיקר חומרי גלם מהודו.
בכל ביקור שלי בלונדון אני מגיעה לשם, רק כדי לעבור מחדש על המדפים ולגלות עוד תבלינים לא מוכרים ועוד עולמות ממטבחים רחוקים שאני אוהבת לחקור.
ואז נתקלתי בפאפאדם, ממשפחת הלחמים ההודים ( ללא גלוטן ) , קרקר עדין ופציח , כזה שנשבר בקלות, כזה שנראה נרשים ועדיין עדין כל כך, כזה שכיף לאכול אותו ליד אוכל מתובל וחם כי הוא נוטה להעמיס עליו את האוכל וגם להישבר ולהיות חלק מהביס תוך כדי.
חזרתי מלונדון עם חשק להכין את תבשיל החומוס החריף שלי , זה שאני מכינה כמה פעמים בחודש,
זה שתמיד מפיץ ריח של ארצות רחוקות, זה שתמיד מזכיר לי כמה חריף זה דבר טעים וכמה אני צריכה ללמוד לאכול אוכל חריף.
חומוס חריף בתיק האוכל שלנו, כזה שמגישים עם פאפאדם ליד, דק, שביר, מתובל , בדיוק כזה.

חומוס ברוטב חריף:
מרכיבים:
3 כוסות גרגירי חומוס מזן קטן לאחר השרייה של לילה בקערת מים.
5 שיני שום פרוסות 
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס 
1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה לסיום הבישול .
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות 
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנטנות 
1 כף כמון
1/2 כף  כוסברה יבשה כתושה
6 כוסות מים 
2 עגבניות חתוכות לקוביות 
1 כפית  גדושה מלח
1 כפית כורכום 
2 כפות רסק עגבניות 
5 כפות שמן 
אופן ההכנה:
1.      בסיר עמוק מניחים את השמן, הגמבה, השום, העגבניות  והצילי ומטגנים כ- 5 דקות , מוסיפים את גרגירי הכוסברה , הדלעת ואת התבלינים היבשים ומערבבים .
2.      מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך החומוס- ( כשעה)  והסמכת הרוטב, אם יש צורך מוסיפים עוד מים . בסיום מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה הטרייה הקצוצה ומערבבים. 
3.      מגישים לצד אורז בסמטי לבן ופאפאדם.

הערה: ניתן למצוא בחנויות כגון "מזרח ומערב" פאפאדם מוכן שימוש רק לטיגון משני הצדדים.
מרכיבים לפאפאדם ( מתכון של אמא של יערה ההודית  מחנות התבלינים  J ) :
2.5 כוסות קמח עדשים מסוג ""URAD- ניתן למצאו בחנויות המתמחות באוכל מהמזרח, או חנויות תבלינים הודיים.
1/3 כוס מים
1 כפית זרעי קימל\ כמון
1 כפית מלח
1 כפית שום גבישי
שמן לטיגון
1.      אופן ההכנה:
2.      במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים עד לבצק עמיד ואחיד – אם יש צורך מוסיפים עוד 3 כפות מים 
3.      משאירים את הבצק בקערה מכוסה לעשר דקות ואח"כ מחלקים ל- 18 חלקים
4.      מרדדים על משטח מקומח מעט לקבלת עיגול בגודל פיתה דק ככל האפשר ומניחים בתבניות  מרופדות נייר אפייה בלי מרווחים .
5.      אופים בחום נמוך מאוד של 120 מעלות 40-60 דקות עד שהם מתייבשים  ומאחסנים לאחר צינון 
6.      לאחר ייבוש הצנימים, ניתן לאחסן את הפאפאדאם בקופסא אטומה 
7.      להגשה מניחים מעט שמן קנולה במחבת ומטגנים משני הצדדים עד שזה נצלה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא