דילוג לתוכן הראשי

עוגיות מעמול מלוחות

 
"לא בדיוק, אבל בערך.."
כמה פעמים בחיים שלכם נתקלתם בסיטואציה שלא כל כך הבנתם איך נקלעתם אליה, שלא כל כך הבנתם לאן היא מובילה, שלא ידעתם מה יהיה בסופה.
כמה פעמים הייתם מוותרים על משהו בחיים אם הייתם מראש יודעים איך הוא יסתיים ?
כמה פעמים הבנתם בסוף שלא משנה איך זה נגמר התהליך הוא מה שהיה חשוב והדרך אותה עשינו?
עוגיות מגולגלות בתיק האוכל שלנו, מלאות במלית מלוחה ומפנקת .
כאלו שנראות כמו משהו מוכר ובסוף מפתיעות, כאלו שלא ידענו איך יצאו בסופן ובסוף הן הפתיעו.
 "לא בדיוק אבל בערך...."

מצרכים לבצק:
350 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה רכה 
1 כפית מלח
1 כוס מדידה של יוגורט חמוץ
4 כפות חלב לפי הצורך
מצרכים למלית :
250 גרם גבינת שמנת 
4 כפות עירית קצוצה
1 כפית מלח
1 בטטה גדולה מבושלת ומרוסקת 



אופן ההכנה:
  1. מעבדים את הבצק במעבד מזון או ידנית עד לגיבוש  מוסיפים מעט חלב לפי הצורך- לא ללוש יותר מידי כדי לא לפתח רשת גלוטן.
  2. מערבבים את מרכיבי המלית .
  3. מצננים את הבצק 10 דקות במקרר כשהוא עטוף בניילון.
  4. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים .
  5. מרדדים כל חלק לעלה מלבני דק על משטח מקומח.
  6. מורחים על העלה מהמלית ומשאירים שוליים ללא מלית .
  7. מגלגלים לרולדה שטוחה מעט ומניחים על תבניצ מרופדת נייר אפייה.
  8. יוצרים חתכים על הרולדה אך לא חותכים עד הסוף.
  9. אופים 10 דקות ראשונות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
  10. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין חדה חותכים את העוגיות עד סוף הסימון ומרווחים מעט.
  11. אופים כ- 8 דקות נוספות עד הזהבה.
  12. מצננים ושומרים בקופסא אטומה במקרר ומחממים לפני ההגשה.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא