"לא בדיוק, אבל בערך.."
כמה פעמים בחיים שלכם נתקלתם בסיטואציה שלא כל כך הבנתם איך נקלעתם אליה, שלא כל כך הבנתם לאן היא מובילה, שלא ידעתם מה יהיה בסופה.
כמה פעמים הייתם מוותרים על משהו בחיים אם הייתם מראש יודעים איך הוא יסתיים ?
כמה פעמים הבנתם בסוף שלא משנה איך זה נגמר התהליך הוא מה שהיה חשוב והדרך אותה עשינו?
עוגיות מגולגלות בתיק האוכל שלנו, מלאות במלית מלוחה ומפנקת .
כאלו שנראות כמו משהו מוכר ובסוף מפתיעות, כאלו שלא ידענו איך יצאו בסופן ובסוף הן הפתיעו.
"לא בדיוק אבל בערך...."
מצרכים לבצק:
350 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
1 כוס מדידה של יוגורט חמוץ
4 כפות חלב לפי הצורך
מצרכים למלית :
250 גרם גבינת שמנת
4 כפות עירית קצוצה
1 כפית מלח
1 בטטה גדולה מבושלת ומרוסקת
אופן ההכנה:
- מעבדים את הבצק במעבד מזון או ידנית עד לגיבוש מוסיפים מעט חלב לפי הצורך- לא ללוש יותר מידי כדי לא לפתח רשת גלוטן.
- מערבבים את מרכיבי המלית .
- מצננים את הבצק 10 דקות במקרר כשהוא עטוף בניילון.
- מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים .
- מרדדים כל חלק לעלה מלבני דק על משטח מקומח.
- מורחים על העלה מהמלית ומשאירים שוליים ללא מלית .
- מגלגלים לרולדה שטוחה מעט ומניחים על תבניצ מרופדת נייר אפייה.
- יוצרים חתכים על הרולדה אך לא חותכים עד הסוף.
- אופים 10 דקות ראשונות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
- מוציאים מהתנור ובעזרת סכין חדה חותכים את העוגיות עד סוף הסימון ומרווחים מעט.
- אופים כ- 8 דקות נוספות עד הזהבה.
- מצננים ושומרים בקופסא אטומה במקרר ומחממים לפני ההגשה.