לכל חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה.
לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו.
המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות.
המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים.
מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד.
מצרכים :
2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם
תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים
מעט מלח גס לפיזור
מצרכים למלית :
600 גרם בשר טחון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף בהרט
100 גרם צנוברים קלויים
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן זית
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
אופן ההכנה:
1. מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות .
2. מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבת החציל.
3. במחבת מניחים בצל גדול קצוץ ושמן זית ומטגנים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים ומטגנים עד להשחמת הבשר כ- 6 דקות.
5. מוסיפים פטרוזיליה וצנוברי קלויים מערבבים ומסירים מהאש לצינון .
6. משמנים היטב תבנית\ קערה עגולה בקוטר של 24-26- לא קפיצית .
7. מניחים את פרוסות החציל ממרכז התבנית כלפי חוץ, כך שהן חופפות אחת את השנייה והקצה שלהן מבצבץ מבחוץ.
8. שומרים בצד כ- 4 פרוסות חציל.
9. כשהמלית קרה מוסיפים לה 2 ביצים, מערבבים וממלאים את קלתית החציל שלנו.
10. סוגרים את קצוות החציל סביב המלית ומכסים בשאר פרוסות החציל את המלית.
11. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות.
12. לאחר האפייה מחכים כ- 10 דקות והופכים את המאפה על צלחת הגשה.