הגשם הראשון הגיע , כזה שמשאיר אחריו ריח של אדמה רטובה, ריח של ניקיון, כזה שגורם ללב שלי להתמלא מחדש.
אין מה לעשות אני ילדה של חורף וילדים של חורף מתרגשים כשטיפות יורדות ושוטפות את הכל.
הקסם הוא השקט שמותיר אחריו גשם כבד, הקסם הוא השקט של ההרים מסביב שנראים כאילו וצבעו אותם מחדש בירוק בוהק.
הקסם הוא אותם רגעים שסוגרים את החלונות שמתמלאים באדים וטיפות ובריח של עוגיות שיוצא מהתנור .
עוגיות פיסטוק פריכות בתיק האוכל שלנו, כאלו שלוקח 5 דקות להכין וכאלו שמוכנות בדיוק בזמן, בדיוק בזמן לגשם הראשון.
מצרכים:
150 גרם חמאה רכה\ נטורינה לגרסת פרווה
1/2 כוס שמן קנולה
300 גרם קמח לבן
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית שקדים
50 גרם פיסטוקים, או שקדים טחונים דק
לקישוט:
פיסטוקים\ שבבי שקדים.
אופן ההכנה:
1.בקערה לשים ידנית, או בעזרת וו גיטרה את החמאה עם השמן, הסוכר והפיסטוקים הטחונים.
2.מוסיפים את תמצית השקדים ואת הקמח עד לבצק אחיד ומעבירים למקרר לצינון של 20 דקות כשהבצק עטוף ניילון נצמד.
3. לוקחים כמות קטנה מהבצק – בערך כפית ומגלגלים לעיגול.
4.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ומשטחים מעט את העוגייה בעזרת 2 אצבעות.
נועצים בכל עוגייה פיסטוק\ שקד.
5.אופים כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ומצננים לפני שמחלצים מהתבנית .
שומרים בקופסא אטומה