השבוע שבין ראש השנה ליום כיפור הוא השבוע החושב ביותר בעיניי, כי הוא השבוע בו אנחנו מוצאים עצמנו נותנים דין וחשבון לעצמנו, מה עשינו טוב ומה לא, מה הספקנו ומה היינו רוצים שיקרה השנה, זה שבוע שתמיד מלווה אצלי בהרבה שתיקות, במחשבות, בכתיבה, בטיולים בטבע, שבוע בו אני מנקה את הראש ואת המחשבות כדי לסיים את השנה ולהתחיל אותה מחדש, להתחיל אותה מחדש ממקום שקט ונקי ממקום של מיקוד ומה חשוב באמת בחיים.
בסיומו של יום כיפור מתחילה שנה מחדש, מתחילה שנה נקייה מהכל, כזאת שרק מחכה להפתיע אותנו בדברים טובים וחדשים, כדי שזה יקרה האחריות מוטלת עלינו בלבד, לעשות טוב לאנשים מסביב, לפזר חיוך ואופטימיות, לעזור לכל מי שצריך ומבקש ולנסות על הדרך לא לפגוע באף אחד, כל אלו תמיד יהיו המרכיבים שידאגו שתהיה לנו שנה טובה .
בסבוסה מתוקה בתיק האוכל שלנו, כזאת שכל ביס ממנה גורם לחיוך , כזאת שהיא בדיוק כמו השם שלה , נשיקות מתוקות .
שתהיה שנה טובה.
מצרכים :
3 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
2+3/4 כוסות סולת
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קוקוס טחון
1 כפית תמצית שקדים
1 גביע קטן של שמנת חמוצה
100 גרם שקדים לא קלויים.
לסירופ:
1 כוס סוכר
1.5 כוסות מים
1 כפית קליפת לימון מגוררת .
1 כפית תמצית מי ורדים .
אופן ההכנה:
1. מקציפים יחד סוכר ביצים ושמן כ- 4 דקות
2. מוסיפים את תמצית השקדים ואת השמנת החמוצה וממשיכים להקציף 3 דקות נוספות.
3. מקפלים בעזרת מטרפה ידנית, או לקקן אל התערובת את הקוקוס ואת הסולת .
4. משמנים תבנית בינונית בגודל של 20X20
5. מעבירים את התערובת את התבנית .
6. מסדרים על העוגה שקדים .
7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה.
8. מחממים יחד את מרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב כ- 6 דקות .
9. מניחים את הסירופ בצד לצינון.
10. כשהעוגה מוכנה, פורסים לריבועים את העוגה בעודה בתבנית ושופכים מעל את הסירופ כשהעוגה חמה.