אומרים שלכל דבר יש סיבה, אומרים שלכל אחד כתובה כבר התוכנית מראש וכל מה שנשאר לנו לעשות היא לכוון את עצמנו בדרך שנראית לנו כנכונה ביותר.
אומרים שכשמשהו קורה צריך לקבל את אותו הדבר ולא לנסות להבין למה זה קרה, אומרם שלקבל שינויים זה משהו שצריך ללמוד תוך כדי תנועה.
תוך כדי תנועה דברים זזים, תוך כדי תנועה דברים מתגלגלים בחיים, תוך כדי תנועה לשתי בצק ולא ידעתי בדיוק מה אני רוצה לעשות איתו, תוך כדי תנועה כבר הבנתי , הבנתי שהוא הולך להתגלגל, הבנתי שאני רוצה לראות פרחים מתוקים יוצאים מהתנור , הבנתי שתוך כדי תנועה הבצק כבר ידע לבד מה הולך לצאת ממנו.
שושני שמרים בתיק האוכל שלנו, כאלו שמלאים בחלווה מתוקה ופצפוצי שוקולד, כאלו שברגע שטועמים אותם מבינים שלפעמים שינויים זה דבר נפלא.
לבצק השמרים:
2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה, או שמן קוקוס
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה, או שמן קוקוס
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
למלית:
400 גרם ממרח חלווה
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
לסירופ 3/4 : כוס מים +3/4 כוס סוכר, מרתיחים עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש
הכנת הבצק :
לשים יחד את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, כשהבצק מתגבש מרדדים קלות על משטח מקומח את הבצק לעלה ומורחים עליו את החמאה, מגלגלים את הבצק לגלילה גדולה ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר.לאחר מכן, מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של כחצי ס"מ .
מורחים על כל העלה את ממרח החלווה ומפזרים פצפוצי שוקולד, מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהחיתוך מופנה כלפי מעלה.
מתפיחים חצי שעה מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות ולאחר האפייה מברישים את העוגות בעודן חמה בסירופ.