יש כאלו שאומרים שהחיים הם כמו קופסת שוקולד, אתה אף פעם לא יודע מה הם מכילים, או מה תקבל.
ויש דברים שנראים יפים מבחוץ, יפים כל כך שלפעמים הם גורמים לנו לשכוח, לשכוח מה שחשוב, לשכוח את כל מה שבפנים ממה כמו קופסת שוקולדים.
ואז מגיע הרגע הזה, הרגע שבו מגלים מה יש בפנים, מגלים אם צדקנו, או לא, מגלים אם היופי הפנימי מתעלה על החיצוני, מגלים שרק כל המכלול הוא השלם האמיתי.
קאפקייקס שוקולד בתיק האוכל שלנו, אפויים בתוך וואפל קראנצ'י של גלידה, מצופים בגנאש שוקולד ויפים, יפים כל כך מבחוץ ומבפנים, ככה זה כשזה מכלול שלם, יופי אמיתי.
מצרכים לקאפקייקס :
8-10 גביעי גלידה עם תחתית שטוחה שניתן להעמיד
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס אבקת קקאו.
1 כפית תמצית וניל
1 כוס יוגורט
לציפוי הגנאש המוקצף:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
לקישוט: פצפוצי שוקולד, פיסטוק, שקדים, קוקוס, או כל תוספת שאוהבים.
אופן ההכנה:
במיקרוגל, או על באן מארי ממיסים שמנת ושוקולד למסה אחידה ומעבירים לקירור.
במיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל וחמאה כ- 5 דקות לאחר מכן מוסיפים את היוגורט וממשיכים להקציף 2 דקות נוספות ,
מקפלים אל התערובת קמח תופח וקקאו לתערובת אחידה- לא לבחוש יותר מידי .
ממלאים כ- 3/4 מגביעי הגלידה ומניחים על מגש אפייה, אופים כ- 30 דקות בחום של 170 מעלות עד התייצבות המסה ומצננים .
מקציפים את גנאש השוקולד שהתקרר לקרם יציב ומקשטים את הקאפקייקס.
מקשטים מעל עם פיסטוק טחון\ פיצפוצי שוקולד או כל תוספת שאוהבים.
שומרים בקירור עד הגשה.