בחיים תמיד יש את 2 הקצוות, כל קצה רוצה להיות דומיננטי יותר, כל קצה רוצה לשלוט, כל קצה רוצה להראות את הדרך שלו.
בחיים יש גם את המושג אמצע, מקום בו פוגשים את שני הקצוות, מקום בו מחליטים להקשיב, לקבל, לנסות ולהיות שלם יחד.
לאחרונה מלמדים אותי איך להגיע אל אותו האמצע, מלמדים אותי שלהאמין שקיימים בחיים שני קצוות ולא לנסות לראות את האמצע זו מחשבה סגורה.
בוקר של יום צילום טעים במיוחד ועוגת שיש חמה שיצאה מהתנור, עוגה שגרמה לנו לצחוק גדול רק כי היא החליטה להיות עצמאית ולא כל כך להקשיב לנו.
עוגת שיש חמה ורכה בתיק האוכל שלנו, כזאת שהחליטה לקבל את שני הצדדים למערבולת אחת מושלמת כזאת שקשה לחכות עד שהיא תתקרר, כזאת שכל מה שרוצים זה לפזר עליה מיד אבקת סוכר, לקחת כפית ולחכות לקפה.
מצרכים לתבנית בקוטר 26:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 מ"ל שמנת להקצפה או קרם קוקוס לעוגת פרווה
1/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח תופח
מצרכים לחלק הכהה:
1/4 כוס קקאו
3 כפות מים רותחים מעורבבים עם כפית קפה מגורען
לציפוי:
אבקת סוכר
כפית קפה מגורען
אופן ההכנה:
בקערה מקציפים יחד 4 ביצים, וסוכר כ- 4 דקות עד לקצף תפוח, מוסיפים שמן קנולה, שמנת להקצפה , תמצית וניל וממשיכים להקציף.
מקפלים אל תוך התערובת את הקמח עד שהוא נבלע- נזהרים שלא לערבב יותר מידי.
רבע מהתערובת מעבירים לקערה נפרדת ומערבבים לתוכה את הקקאו והקפה המומס
משמנים תבנית ומעבירים קצת מהחלק הכהה אל התבנית ואז יותר מהחלק הבהיר ומעליו את שארית החלק הכהה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות עד להתייצבות העוגה- ניתן לבדוק בעזרת קיסם אם הוא יוצא עם פירורים לחים .
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.