פורסט גאמפ אמר פעם ש"החיים הם כמו קופסת שוקולד, אתה אף פעם לא יודע מה הן מחביאים בתוכם".
אמר וצדק. בחיים כל יום מכיל בתוכו הפתעה חדשה , כל יום שונה מקודמו וכל יום מזמן לנו הזדמנויות והרפתקאות חדשות .
אז למדתי , למדתי לקבל את אותן הפתעות , למדתי להוציא את מה שטוב מכל סיטואציה שהחיים מזמנים לי, למדתי שגם כשלא מוצאים את השביל מגיע מישהו בהפתעה ומאיר לנו את הדרך.
למדתי שהחיים מסתדרים בהתאם למה שאנחנו מזמנים לנו , למדתי שיש אנשים מתוקים יותר מקינוח.
בראוניז עם הפתעות של מסקרפונה בתיק האוכל שלנו, מהסוג שפתאום מבצבצת החוצה ומפתיעה, הפתעה מהסוג שמזכירה לנו שאף פעם אי אפשר לצפות למוכר ושתמיד צריך להיות מוכן לקבל הפתעות כי רק ככה הן ממשיכות להופיע.
מצרכים לתבנית בגודל 22X23
160 גרם חמאה
6 כפות סוכר לבן
250 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
3/4 כוס קמח לבן
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קקאו
קורט מלח
מצרכים לחלק של הגבינה:
1 ביצה
2 כפות קמח
2 כפות סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפות חלב
אופן ההכנה:
על באן מארי ( סיר עם אדי מים רותחים עליו מונחת הקערה ), או בפולסים במיקרוגל ממיסים יחד חמאה, שוקולד, תמצית ווניל וסוכר, מערבבים עד שהכל הומוגני ומסירים מהאש, מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי טריפת המסה ומוסיפים מלח.
מערבבים בקערה את הקמח והקקאו יחד ומוסיפים למסה, מבליעים את הקמח והקקאו במסה ומשתדלים לא לבחוש יותר מידי.
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הגבינה ומניחים "גושים " בצורה מפוזרת בתבנית על מסת השוקולד, בעזרת מזלג מטביעים מעט את גושי המסקרפונה בשוקולד כך שיהיו חתיכות פנימיות של גבינה .
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 25 דקות, מצננים מעט ומעבירים למקפיא לשעה.
לאחר שעה מוציאים וחותכים לקוביות .
המלצה אישית – להשאיר את הקוביות החתוכות במקפיא כי זה ממש טעים כשזה קפואJ