דילוג לתוכן הראשי

בראוניז עם הפתעות מסקרפונה

פורסט גאמפ אמר פעם ש"החיים הם כמו קופסת שוקולד, אתה אף פעם לא יודע מה הן מחביאים בתוכם".
אמר וצדק. בחיים כל יום מכיל בתוכו הפתעה חדשה , כל יום שונה מקודמו וכל יום מזמן לנו הזדמנויות והרפתקאות חדשות .
אז למדתי , למדתי לקבל את אותן הפתעות , למדתי להוציא את מה שטוב מכל סיטואציה שהחיים מזמנים לי, למדתי שגם כשלא מוצאים את השביל מגיע מישהו בהפתעה ומאיר לנו את הדרך.
למדתי שהחיים מסתדרים בהתאם למה שאנחנו מזמנים לנו , למדתי שיש אנשים מתוקים יותר מקינוח.
בראוניז עם הפתעות של מסקרפונה בתיק האוכל שלנו, מהסוג שפתאום מבצבצת החוצה ומפתיעה, הפתעה מהסוג שמזכירה לנו שאף פעם אי אפשר לצפות למוכר ושתמיד צריך להיות מוכן לקבל הפתעות כי רק ככה הן ממשיכות להופיע.



מצרכים לתבנית בגודל 22X23
160 גרם חמאה
6 כפות סוכר לבן
250 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
3/4 כוס קמח לבן
1 כפית תמצית וניל 
1/2 כוס קקאו
קורט מלח


מצרכים לחלק של הגבינה:
1 ביצה
2 כפות קמח 
2 כפות סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפות חלב



אופן ההכנה:
על באן מארי  ( סיר עם אדי מים רותחים עליו מונחת הקערה ),  או בפולסים במיקרוגל ממיסים יחד חמאה, שוקולד, תמצית ווניל וסוכר, מערבבים עד שהכל הומוגני ומסירים מהאש, מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך  כדי טריפת המסה ומוסיפים מלח.
מערבבים בקערה את הקמח והקקאו יחד ומוסיפים למסה, מבליעים את הקמח והקקאו במסה ומשתדלים לא לבחוש יותר מידי.
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הגבינה ומניחים "גושים " בצורה מפוזרת בתבנית על מסת השוקולד, בעזרת מזלג מטביעים מעט את גושי המסקרפונה בשוקולד כך שיהיו חתיכות פנימיות של גבינה .
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 25 דקות, מצננים מעט ומעבירים למקפיא לשעה.
לאחר שעה מוציאים וחותכים לקוביות .
המלצה אישית – להשאיר את הקוביות החתוכות במקפיא כי זה ממש טעים כשזה קפואJ




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא