כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.
קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם.
מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.
מצרכים:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי:
1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת
5 שיני שום כתושות
4 כפות שמיר קצוץ
מלח גס לפיזור
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות.
מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה.
לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני.
מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטופינג
חותכים חתכים ארוכים בבצק ליצירת אצבעות רחבות מבלי להפריד ביניהן, הבצק דביק , מומלץ להיעזר בגלגלת של פיצה.
מתפיחים כ- 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה, לאחר האפייה מפרידים בין אצבעות הבצק .