ים הוא הרופא הכי טוב, אומרים שיש בו כוחות שאין לאף אחד, הוא עצום , הוא חזק ולפעמים אם הוא מחליט, הוא גם סוחף.
לים יש כח לרפא כמעט כל כאב ורק ע"י מבט\ נשימה\ טבילה.
יש אנשים שנולדו עם חיבור לים , ככה תמיד אמרו לי ויש אנשים שהנפש שלהם קשורה בגלים, קשורה בצדפות, אותן נפשות שמקשיבות לצדפות , אותן נפשות שבאמת יכולות לנשום רק כשהן מריחות את מלח הגלים , אורי בורי תמיד אומר שכדי לבשל דגים כמו שצריך צריך להבין את הים , רק אז קורה באמת הקסם, סיר דל דגים בתיק האוכל שלנו , תקראו לו חריימה, תקראו לו דג של שבת , תקראו לו איך שבא לכם , מה שחשוב הוא שתכינו אותו מהמקום הכי אוהב כדי שמי שיטעם אותם ירגיש בפנים את הגלים.
דג ברוטב ופלפלים
מצרכים:
4 פילה דג מסוג שאוהבים – המלצה( מושט\ לברק\ בורי)
1 פלפל חריף ירוק חצוי לאורכו
3 פלפלים אדומים יבשים חריפים
5 שיני שום פרוסות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1/2 כף כורכום
1 כפית מלח
5 עגבניות מרוסקות
1/4 כוס שמן זית
כוס כוסברה קצוצה
3 פרוסות לימון
מים לכיסוי הדג ולא יותר
אופן ההכנה:
בסיר סוטאז' מניחים שמן זית, שום, גמבה ופלפל חריף , מניחים את הכמון, והכורכום ומטגנים תוך כדי טיגון כ- 3 דקות, מוסיפים עגבניות מרוסקות ושתי כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומניחים את הדגים ומעל את הכוסברה הפפריקה ופרוסות הלימון.
מבשלים בכיסוי חלקי על להבה נמוכה כ - 30 דקות