כמה פשוט, כמה פשוט זה להתלהב ממשהו כ"כ מהר, כמה פשוט זה לחשוב באותו הרגע, איזה קסם קורה פה, כמה פשוט זה לאבד את עצמנו כ"כ מהר ולשכוח את ההיגיון , כמה פשוט זה להבין אחרי תקופה שלא תמיד דייקנו , כמה פשוט זה לאבד לפעמים משהו שהיה כ"כ טוב.
כמה פשוט זה ליהנות ממה שכאן ועכשיו, כמה פשוט זה להעריך את השמיים , השמש, הירח, את מי שכאן.
כ"כ הרבה דברים , טובים וטובים פחות וכולם סובבים סביב מילה אחת – פשוט.
כי באותו הרגע שהם קורים זו המילה היחידה שאנחנו מרגישים.
צלי בשר וזיתים בתיק האוכל שלנו, מדהים כמה הוא פשוט ומדהים כמה קסם יש בו וחום יש בו בגלל מילה אחת קטנה, פשוט.
מצרכים:
קילו בשר מנתח כתף או פילה
2 כוסות זיתים ירוקים מגולענים
6 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות באורך של 4 ס"מ לפחות
10 שיני שום פרוסות
1/2 כוס כוסברה – מי שלא אוהב יכול להחליף בפטרוזיליה
5 עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס שמן זית
1 כף פפריקה
3 פלפלים יבשים אדומים – מתוקים\ חריפים, פלפל חריף ירוק- אופציה לאוהבים
1/2 כף מלח
1 כף כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כף כורכום
מים עד לכיסוי הסיר
1 בצל חתוך לחצי
אופן ההכנה:
מניחים את נתח הבשר בסיר עם מים ושני חצאי הבצל ומבשלים את הבשר בכיסוי חלקי כשעתיים וחצי – למי שיש סיר לחץ מומלץ לבשל את הבשר בו.
לאחר מכן מצננים את הבשר ופורסים לפרוסות.
בסיר סוטאז' רחב מניחים שמן זית, שיני שום , עגבניות מרוסקות ופלפלים , מערבים על להבה נמוכה כ- 3 דקות ומוסיפים את פרוסות הבשר, לאחר 4 דקות הופכים את פרוסות הבשר לצידן השני ומוסיפים את כל התבלינים , כולל רסק העגבניות והסלרי.
מכסים במים בגובה של כ- 4 ס"מ מעל תכולת הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ- 10 דקות לאחר 10 דקות לוקחים את הזיתים ו"סוחטים" אותם מעט עם הידיים על מנת שיקבלו מראה של זיתים מבוקעים.
מניחים את הזיתים בסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ – 25 דקות נוספות .
מומלץ להגיש לצד אורז , ניתן להוסיף לסיר ירקות שורש שאוהבים.