הפכים נמשכים" אימרה שלא תמיד הסכמתי איתה, אבל עם הזמן אני מבינה שהיא נכונה.
אני אומרת לא הוא אומר כן, אני חושבת משהו והוא חושב ההפך.
ואז בסופר מרקט בתור למעדנייה ראינו אותה - כיכר עגולה של חלווה בטעמים, שכבת שוקולד כהה, שכבת חלווה בהירה, שכבת חלווה שמשלבת את 2 הצבעים והטעמים, כנראה שהפכים באמת נמשכים, כי השילוב של "עוגת החלווה עם הכהה והבהיר עם כל ההפכים יוצרים את הטעם המושלם חלווה בשכבות, כל ביס מגלה טעם חדש ונוסף.
במשהו אחד אין לנו ויכוחים, שנינו אוהבים חלווה ובכל צורה.
ערב אחד באירוע מסויים הגישו כוסיות קטנות של מוס חלווה , בשולחן היו גם עוגיות טחינה פריכות ונמסות , איכשהו טבלנו עוגיית טחינה בתוך מוס החלווה, לכל מי שאוהב חלווה זה השלב שמבינים שיש כאן שילוב מושלם.
שילוב מושלם בהחלט, עוגת שכבות: שכבה ראשונה עוגיית טחינה כהה נמסה, שכבה שנייה מוס בטעם רוזמרי, שכבה שלישית עוגיית טחינה נוספת ושכבה רביעית מוס חלווה, יוצרת את העוגה בהשראת אותה חלווה בשכבות שרואים במעדניות.
והטעם? אנחנו משאירים לדמיון שלכם לעבוד לבד...
לעוגה בקוטר 26 ( ניתן גם לעשות את הקינוח בצורות אישיות - הכמות תלוייה בגודל הקוטר של בסיס עוגיות הטחינה.
לעוגיות הטחינה: ( מתכון בסיסי של עוגיות טחינה).
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כוס אחת של טחינה
2+3/4 כוסות של קמח תופח
1/4 כוס קקאו
ההכנה:
מערבבים הכל יחד מצננים רבע שעה במקרר, מחלקים לשני חצאים, מקמחים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה נפרד, בעזרת התחתית של התבנית חותכים צורת עיגול , מהשאריות של הבצק ניתן לעשות עוגיות קטנות לעיטר.
אופים את 2 העיגולים שיצרנו על נייר האפייה בחום של160-170 מעלות כ- 16 דקות, ומצננים .
למוס החלווה ( בהשראת מיקי שמו)
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
5 כפות מלאות של ממרח חלווה,
מקציפים הכל יחד לתערובת אחידה ויציבה.
למוס הרוזמרי:
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
5 כפות מלאות של ממרח בטעם רוזמרי או נוגט.
מקציפים הכל יחד לתערובת אחידה ויציבה.
הרכבת העוגה:
מפרידים בזהירות את העוגיית הגדולה מנייר הפייה ומניחים בתבנית, מורחים מעל את מוס הרוזמרי, מעליו שוב עוגיית טחינה גדולה ומעל את מוס החלווה.
לשמור בקירור, ניתן להקפיא ולהעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
המלצות קישוט: לאפות משאריות הבצק עוגיות קטנות ולקשט מעל, או לפזר אבקת קקאו .