דילוג לתוכן הראשי

עוגות שמרים ושקדים



במחברת של סבתא, אותה מחברת עם דפים ישנים ומוכתמים, כתובה באיטלקית, כתובה בעברית ובאנגלית מחוברת.
במחברת הזאת מתחבאים האוצרות  הקטנים, הזכרונות היפים, הבית בחיפה בקומה העליונה, המרפסת שמשקיפה אל הים, המוסיקה בקולי קולות והשעות של אחר הצהרים, קפה איטלקי משובח ומשהו מתוק ליד עם המשפטים הקבועים שלה: " משהו מתוק לילדה הכי מתוקה".
מה שנשאר הם הזכרונות, התמונות  והמחברת, המחברת שכל מתכון בה מגיע עם זכרון מתוק.
עוגות השמרים האישיות של סבתא, בצק חורפי בניחוח תפוז מלית של שקדים מתוקה וסירופ תפוז, העוגות שמבשרות את בואו של החורף.
מוקדם בבוקר הכנתי את הבצק לראשונה,  לא ידעתי איך ייצאו העוגות ואם זה ישתווה לאותו זכרון, כמה שעות אחרי מרחנו את המלית חתכנו ועיצבנו ממש לפי ההוראות במחברת. לא התאפקתי עד שהוא יסיים לסדר את סט הצילום,  את העוגה הראשונה שיצאה מהתנור הנחתי לו על צלחת וחיכיתי שיטעם, רציתי לראות את אותו חיוך עם הביס הראשון, אותו חיוך שהיה לי כשהייתי מקבלת את  העוגה הראשונה שיוצאת מהתנור,החיוך שלו אמר הכל, בזה הרגע יצרנו זכרונות מתוקים חדשים.
 






לבצק:
500 גרם קמח
2 כפות שטוחות של שמרים יבשים
50 גרם חמאה רכה מאוד
1 כף גרידת תפוז
1 כוס חלב
1/2 כפית מלח
1 חלמון
 
לחלק ב' של הבצק:
120 גרם חמאה רכה מאוד.
 
למלית:
100 גרם שקדים קלופים טחונים
50 גרם סוכר
1 חלבון של ביצה
 
לציפוי:
חצי כוס מיץ מתפוז טרי
3 כפות סוכר




ההכנה:
 
שלב א':
בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים ויוצרים גומה במרכז.
מניחים במרכז את המלח, החלמון, החמאה  והחלב ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך.
מכסים את הקערה ומתפיחים 20 דקות .
לאחר 20 דקות לשים שוב את הבצק, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בגודל של כ- 20X30 , מורחים על העלה את החמאה הרכה ומקפלים את הבצק לשלושה חלקים, מהחלק שקרוב אליכם כלפי פנים צלע על צלע.
משהים את הבצק עטוף בניילון במקרר לכ- 20 דקות .
מוציאים ושוב מרדדים ומקפלים לשלושה חלקים, מעבירים לקערה, עוטפים בניילון ומתפיחים עוד כשעה במקרר.
 
 
שלב ב':
מערבבים יחד בקערה את כל חומרי המלית
מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעלה גדול ומחלקים לשני חלקים שווים, מורחים על חלק אחד של הבצק את המלית ומכסים בעלה השני, מהדקים היטב את שני העלים עם המלית ביניהם בעזרת האצבעות ומהדקים את הקצוות.
חותכים את הבצק למלבנים ברוחב של 5 ס"מ ובאורך של כ- 12 ס"מ. באמצע כל מלבן יוצרים חריץ  באורך של כ- 5 ס"מ , מותחים את שני הקצוות ומכניסים קצה אחד לחריץ בתנועה סיבובית והחוצה- כמו בתמונה.
 
בסיר קטן מחממים את מיץ התפוז והסוכר עד שכל הסוכר נמס- כ- 5 דקות על להבה נמוכה, מסירים המאש ומצננים.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות , אופים כ- 20 דקות.
לאחר שהעוגות מזהיבות- יש להקפיד שלא יישרפו בגלל הסוכר שבמלית
מוציאים מהתנור ובעודן חמות מברישים בסירופ התפוז.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה