דילוג לתוכן הראשי

עוגת היער השחור

ישנה אמרה שדברים טובים נשארים לנצח, לא משנה באיזה עשור אנחנו נמצאים ולא משנה כמה שנים עוברות, ישנם מתכונים שתמיד יישארו משובחים, אותו טעם  מתוק מלא בזיכרונות.
אותו מתכון שנמצא כמעט בכל מחברת מתכונים משפחתית אבל בגרסאות שונות שעוברות מאם לבת, מחברה לשכנה ולמחברת הביתית שלנו.
ישנם מתכונים במחברת הישנה של סבתא שמסומנים בכוכבית, כוכבית הייתה נמצאת על מתכונים שנוסו בבית, שיצאו ממש מוצלחים, שזהו מתכון ששווה להכין שוב.
שכבות של עוגת שוקולד עם רוטב דובדבנים, בין השכבות קרם וניל וריבת דובדבנים מצופה בקרם וניל, עוגת היער השחור, גרסת המחברת הישנה עם שיטות זילוף קצת שונות .
וכך במחברת  הישנה של סבתא גיליתי את המתכון לעוגה מן העבר שכולם אוהבים, ליד המתכון היו 2 כוכביות כוכבית שסבתא סימנה וכוכבית שאמא סימנה, הכנו את העוגה, קישטנו אותה וצילמנו אותה, היא הייתה כ"כ יפה כמו נסיכה קטנה, עוגת היער השחור הראשונה שהכנו יחד.
לפני שסגרנו את המחברת סימנתי עוד כוכבית, הדף הישן המתכון המוכר והפעם עם כוכבית נוספת כוכבית שלנו. 








מצרכים לעוגה בקוטר 24 -26
4 ביצים
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
5 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס שמן
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
למלית : צנצנת של דובדבנים חמוצים
5 כפות של ריבת דובדבנים או פירות יער
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה לאפייה ( אם רוצים לחצות את העוגה ל- 3 שכבות מומלץ להשתמש בכמות כפולה
1/2 שקית של אבקת פודינג וניל
ההכנה: מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות
מקציפים יחד את הביצים - ללא הפרדה, עם השמן, הסוכר, מיץ התפוזים ותמצית הוניל
מאטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקקאו והקמח התופח- יש להמנע מהקצפת יתר- רק עד שהקמח נבלע בעוגה.
אופים את העוגה 30-40 דקות , בודקים בעזרת נעיצת קיסם\ סכין אם הוא יוצא נקי אז העוגה מוכנה.
הרכבת העוגה: ( יש להקפיד להשאיר ממלית הדובדבנים לפות 5 כפות למרכז העוגה בציפוי)
1. מצננים את העוגה וחוציםל 2-3 שכבות.
2מחממים בסיר קטן את הדובדבנים- עם הנוזלים יחד עם הריבה ומצננים .
3מקציפים את השמנת המתוקה ופודינג הוניל
4. מניחים שכבה ראשונה של עוגה על צלחת רחבה, "מרטיבים" בעזרת כף את העוגה בנוזל הדובדבנים מהסיר.
5. מורחים קצפת ודובדבנים ומכסים בשכבה שנייה, חוזרים על הפעולה עם כל שכבה.
6. מצפים את העוגה בקרם וניל, יוצרים מעין שוליים סביבה ומניחים במרכזה ממלית הדובדבנים.

* הערה: ניתן למלא את העוגה בעזרת שקיות זילוף לקרם ולדובדבנים בצורה של טבעות לפי גדלים: כך נוצרת צורה מקסימה בחיתוך - בהשראת מיקי שמו.

               




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה