ישנה אמרה שדברים טובים נשארים לנצח, לא משנה באיזה עשור אנחנו נמצאים ולא משנה כמה שנים עוברות, ישנם מתכונים שתמיד יישארו משובחים, אותו טעם מתוק מלא בזיכרונות.
אותו מתכון שנמצא כמעט בכל מחברת מתכונים משפחתית אבל בגרסאות שונות שעוברות מאם לבת, מחברה לשכנה ולמחברת הביתית שלנו.
ישנם מתכונים במחברת הישנה של סבתא שמסומנים בכוכבית, כוכבית הייתה נמצאת על מתכונים שנוסו בבית, שיצאו ממש מוצלחים, שזהו מתכון ששווה להכין שוב.
שכבות של עוגת שוקולד עם רוטב דובדבנים, בין השכבות קרם וניל וריבת דובדבנים מצופה בקרם וניל, עוגת היער השחור, גרסת המחברת הישנה עם שיטות זילוף קצת שונות .
וכך במחברת הישנה של סבתא גיליתי את המתכון לעוגה מן העבר שכולם אוהבים, ליד המתכון היו 2 כוכביות כוכבית שסבתא סימנה וכוכבית שאמא סימנה, הכנו את העוגה, קישטנו אותה וצילמנו אותה, היא הייתה כ"כ יפה כמו נסיכה קטנה, עוגת היער השחור הראשונה שהכנו יחד.
לפני שסגרנו את המחברת סימנתי עוד כוכבית, הדף הישן המתכון המוכר והפעם עם כוכבית נוספת כוכבית שלנו.
מצרכים לעוגה בקוטר 24 -26
4 ביצים
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
5 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס שמן
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
למלית : צנצנת של דובדבנים חמוצים
5 כפות של ריבת דובדבנים או פירות יער
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה לאפייה ( אם רוצים לחצות את העוגה ל- 3 שכבות מומלץ להשתמש בכמות כפולה
1/2 שקית של אבקת פודינג וניל
ההכנה: מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות
מקציפים יחד את הביצים - ללא הפרדה, עם השמן, הסוכר, מיץ התפוזים ותמצית הוניל
מאטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקקאו והקמח התופח- יש להמנע מהקצפת יתר- רק עד שהקמח נבלע בעוגה.
אופים את העוגה 30-40 דקות , בודקים בעזרת נעיצת קיסם\ סכין אם הוא יוצא נקי אז העוגה מוכנה.
הרכבת העוגה: ( יש להקפיד להשאיר ממלית הדובדבנים לפות 5 כפות למרכז העוגה בציפוי)
1. מצננים את העוגה וחוציםל 2-3 שכבות.
2. מחממים בסיר קטן את הדובדבנים- עם הנוזלים יחד עם הריבה ומצננים .
3. מקציפים את השמנת המתוקה ופודינג הוניל
4. מניחים שכבה ראשונה של עוגה על צלחת רחבה, "מרטיבים" בעזרת כף את העוגה בנוזל הדובדבנים מהסיר.
5. מורחים קצפת ודובדבנים ומכסים בשכבה שנייה, חוזרים על הפעולה עם כל שכבה.
6. מצפים את העוגה בקרם וניל, יוצרים מעין שוליים סביבה ומניחים במרכזה ממלית הדובדבנים.
* הערה: ניתן למלא את העוגה בעזרת שקיות זילוף לקרם ולדובדבנים בצורה של טבעות לפי גדלים: כך נוצרת צורה מקסימה בחיתוך - בהשראת מיקי שמו.