דילוג לתוכן הראשי

קינוח לילדים, קינוח למבוגרים, קינוח זוגי ביותר



בכל פעם שסבתא ז"ל הייתה מכינה בצק פסטה היא הייתה שומרת חתיכה בצד, חתיכה לקינוח.  בזמן שכולם היו עסוקים בדיבורים אחרי האוכל היא הייתה הולכת למטבח ומתחילה את הקינוח, אותו קינוח מתוק עם מלא הפתעות בפנים, מי שנכנס למטבח ראשון היה זוכה ב"צלחת החמה" הצלחת עם הטורטליני הראשון שצף וכל ההפתעות המתוקות שבתוכו, קינוח שמבשר את בוא הסתיו.
הסתיו מביא איתו את השעות החשוכות, הרוחות, העלים שנושרים ,הסתיו מביא איתו את החשק לחזור אחרי יום עבודה וקצת להתפנק, הסתיו מקדים את התחושות שמתעצמות בחורף, ואיתו מגיע החשק למשהו חמים, נכון שהחורף עוד לא ממש כאן אבל החשקים כן, קינוח לילדים, קינוח למבוגרים, קינוח זוגי ביותר , בצק פסטה שעוטף תוספות מתוקות ונח לו בתוך בריכה חמה של שוקולד:"הקינוח העטוף", קינוח שכולו עטוף באהבה.






 לבצק הפסטה:
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
2 כפות שמן- לא זית
 ההכנה : לשים את כל חומרי הבצק יחד  עד לאחדות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה.
למלית: 100 גרם שוקולד משובח מומס חלקית - עד לרמה שהוא רך אבל לא ממש נוזלי.
תוספות שאוהבים בערך 2 כפות מכל תוספת- עד לרמה שהמסה מתגבשת עם השוקולד לדרגה יציבה מספיק. אנחנו הלכנו על שבבי קוקוס מיובש ופיסטוקים לא קלויים קצוצים, ניתן להכניס בוטנים\ שקדים\ אגוזים .
ההכנה:
מוציאים את הבצק מקירור , בעזרת מכונת פסטה יוצרים בצק דק- בדרגה של 3-4 במכונה, למי שאין מכונה ניתן לרדד בעזרת מערוך לבצק רך.
חותכים את הבצק  למרובעים בערך בגודל של 10X 10 ס"מ, מברישים קלות במים את הקצוות הפנימיים של הבצק על מנת שיידבק בקיפולים והמלית לא "תברח" מניחים באמצע כפית מלאה מהמלית ומקפלים מקצה אלכסוני לשני, מהדקים את קצוות המשולש ואת 2 קצוות המשולש לוקחים אחורה ומהדקים היטב אחת לשנייה.
, מניחים על משטח מקומח.
מרתיחים סיר עם מים וכף סוכר  ומניחים את הטורטליני , מזיזים אותם קלות בסיר  עד שהם צפים ובעזרת כף מחוררת מרימים ומניחים במגש.
לרוטב השוקולד:  100 גרם שוקולד מריר, חצי כוס חלב, כפית קפה מגורען, כף ליקר קפה- מומלץ, קמצוץ של פלפל שחור .ממיסים הכל יחד .
3 כפות חמוציות מיובשות  לעיטור




הגשה: מניחים בצלחת עמוקה מרוטב השוקולד כשהוא חם, מניחים באמצע את הטורטליני, מפזרים מעל חמוציות או פירות.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה