בכל פעם שסבתא ז"ל הייתה מכינה בצק פסטה היא הייתה שומרת חתיכה בצד, חתיכה לקינוח. בזמן שכולם היו עסוקים בדיבורים אחרי האוכל היא הייתה הולכת למטבח ומתחילה את הקינוח, אותו קינוח מתוק עם מלא הפתעות בפנים, מי שנכנס למטבח ראשון היה זוכה ב"צלחת החמה" הצלחת עם הטורטליני הראשון שצף וכל ההפתעות המתוקות שבתוכו, קינוח שמבשר את בוא הסתיו.
הסתיו מביא איתו את השעות החשוכות, הרוחות, העלים שנושרים ,הסתיו מביא איתו את החשק לחזור אחרי יום עבודה וקצת להתפנק, הסתיו מקדים את התחושות שמתעצמות בחורף, ואיתו מגיע החשק למשהו חמים, נכון שהחורף עוד לא ממש כאן אבל החשקים כן, קינוח לילדים, קינוח למבוגרים, קינוח זוגי ביותר , בצק פסטה שעוטף תוספות מתוקות ונח לו בתוך בריכה חמה של שוקולד:"הקינוח העטוף", קינוח שכולו עטוף באהבה.
לבצק הפסטה:
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
2 כפות שמן- לא זית
ההכנה : לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לאחדות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה.
למלית: 100 גרם שוקולד משובח מומס חלקית - עד לרמה שהוא רך אבל לא ממש נוזלי.
תוספות שאוהבים בערך 2 כפות מכל תוספת- עד לרמה שהמסה מתגבשת עם השוקולד לדרגה יציבה מספיק. אנחנו הלכנו על שבבי קוקוס מיובש ופיסטוקים לא קלויים קצוצים, ניתן להכניס בוטנים\ שקדים\ אגוזים .
ההכנה:
מוציאים את הבצק מקירור , בעזרת מכונת פסטה יוצרים בצק דק- בדרגה של 3-4 במכונה, למי שאין מכונה ניתן לרדד בעזרת מערוך לבצק רך.
חותכים את הבצק למרובעים בערך בגודל של 10X 10 ס"מ, מברישים קלות במים את הקצוות הפנימיים של הבצק על מנת שיידבק בקיפולים והמלית לא "תברח" מניחים באמצע כפית מלאה מהמלית ומקפלים מקצה אלכסוני לשני, מהדקים את קצוות המשולש ואת 2 קצוות המשולש לוקחים אחורה ומהדקים היטב אחת לשנייה.
, מניחים על משטח מקומח.
מרתיחים סיר עם מים וכף סוכר ומניחים את הטורטליני , מזיזים אותם קלות בסיר עד שהם צפים ובעזרת כף מחוררת מרימים ומניחים במגש.
לרוטב השוקולד: 100 גרם שוקולד מריר, חצי כוס חלב, כפית קפה מגורען, כף ליקר קפה- מומלץ, קמצוץ של פלפל שחור .ממיסים הכל יחד .
3 כפות חמוציות מיובשות לעיטור
הגשה: מניחים בצלחת עמוקה מרוטב השוקולד כשהוא חם, מניחים באמצע את הטורטליני, מפזרים מעל חמוציות או פירות.