דילוג לתוכן הראשי

רשומות

סלט עלים ירוקים ואגוזים

שירגיש לנו ירוק, שירגיש לנו בטבע שירגיש לנו כאילו ויצאנו לפיקניק, או לטיול. השנה נחגוג את העצמאות קצת אחרת, השנה נשארים בבתים, חלק בבניינים, חלק במרפסות וחלק בגינות, כך או כך, נשארים כולם בבתים. אז חלק יוציאו את הפלאנצ'ה וחלק יוציאו את המנגל העיקר שיהיה פיקניק בבית. ומה שהכי כיף בכל פיקניק בבית, או בחוץ הן התוספות שמקשטות את השולחן: טחינה, ירקות וסלטים טריים וכייפים . סלט עלים ירוקים בתיק האוכל שלנו, קצת חמוץ, קצת מתוק ובעיקר כייפי וקראנצ'י, כזה שאתם בטוח הולכים לאמץ כל השנה. מרכיבים לקערת סלט : 3-4 כוסות סלרי קצוץ- גבעולים ועלים  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 כפות עלי נענע קצוצים. 1 בצל קטן קצוץ דק דק 1/4 כוס חמוציות מיובשות  מצרכים לרוטב: 1/2 כוס פקאן\ בוטנים \ אגוזים  3 כפות שמן זית  3 כפות סילאן 1 כף רוטב סויה 4 כפות חומץ יין לבן או חומץ רגיל בהיר. 1 כפית שטוחה של מלח 1 כפית שטוחה של פלפל שחור 1 כף קליפת לימון מגוררת דק. אופן ההכנה:  בקלחת מניחים שמן זית...

עוגיות בוטנים מרוקאיות - טרפס דל קאוקאו

הימים האלו הביאו איתם המון יצירתיות במטבח. אנשים מוצאים עצמם יותר ויותר נמשכים אל המטבח , כי שם אפשר ליצור, שם אפשר לגלות צדדים חדשים בנו שלא הכרנו. כל סוף חג חוגגת העדה המרוקאית את חג המימוננה ומגישה מגשים של עוגיות מגוונות וביניהם עוגיות בוטנים עם טעמים מתוקים שמתפוצצים בפה. ומה שכיף בהן ממש הוא שהן נאפות כל אחת בנייר קטן וחמוד משלה, כאילו שכל עוגייה היא בעצם מתנה קטנה.  תקראו להן עוגיות בוטנים , תקראו להן טרפס, אנחנו קוראים להן עוגיות טעימות ממש. מצרכים: 500 גרם בוטנים,אפשר עם או בלי הקליפה     3 ביצים  1+ רבע כוס סוכר קורט קינמון\ ציפורן- מומלץ 100 גרם אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. טוחנים את הבוטנים והסוכר יחד ומערבבים עם שאר החומרים  2. יוצרים בעזרת כפות הידיים כדורים קטנים בהתאם למנג׳טים 3. מגלגלים בתוך אבקת סוכר ומעבירים למנג'טים מנייר. 4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 15-20 דקות עד שנוצרים סדקים מלאים. יש לדאוג שלא יתייבשו! 5. מצננים צינון מלא לפני ההגשה, יש לשמור בקופסא אטומה. העוגיות ...

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי...

קרפצ’ו קולרבי טבעוני

גדולתו של עם היא לא בהשקפותיו הפוליטיות, או בהשגים שלו, גדולתו של עם היא באמת ביכולת שלו להתאגד ולעזור לאחר בעת צרה. בימים האלו הלב שלי מתרחב לראות את כל האנשים שמתנדבים לעזור לקשישים, לנזקקים וגם לארגונים ואין דבר יותר מחמם מלראות כמה הסביבה שלנו אוהבת לעזור . עוז הרים כפפה ובעזרת היוזמה שלו התגייסנו רבים כדי להכין מתכונים עם קולורבי . תקראו, תכינו, תתרמו, לימים יפים יותר ️ קרפצ ’ יו   קולרבי מרכיבים : 2 קולורבי קלופים ופרוסים דק רצוי במנדולינה 1 עגבנייה 1/3 כוס כוסברה קצוצה-רצוי עלי מיקרו 1:2כפיצ צ׳ילי גרוס יבש 1/2כפית מלח 1/3 כפית פלפ שחור גרוס 1/4 כוס זיתים שחורים רצוי קלמטה חצויים או קצוצים. מיץ מחצי לימון 2כפות שומשום שחור/אגוזים קצוצים/שקדים קצוצים. 3 כפות שמן זית זיתים אופן   ההכנה : מניחים את פרוסות הקולרבי על צלחת שטוחה, מפזרים תבלינים יבשים וזיתים סוחטים את העגבנייה עם היד מעל הכל  סוחטים מיץ מחצי לימון מניחים שמן זית מעל עלי כוסברה ושומשום,או אגוזים . קולרבי הוא ירק החודש של לקט ישראל, ארגון המסייע...

פרסבורגר פרג‎

מזכרות מתוקות הן אלו שאיכשהו תמיד יישארו לנו בתודעה. יש רגעים בחיים שהיינו רוצים לשים מאחור, יש רגעים בחיים שהיינו רוצים לתקן ויש רגעים בחיים  שהמזכרות  המתוקות  הן מה שנזכור אחרי הכל . אלו אותם רגעים שאני מקשרת למנות שאני מכינה.  כל בן אדם שמכיר אותי טוב יודע היטב שאני יודעת בדיוק מה הדבר שהוא הכי אוהב בעולם  ואז הגיע הפרג ופתאום יש כמה אנשים שהפרג הפך לדבר שהם הכי אוהבים . יום אחד ניסיתי להבין על מה המהומה אז טעמתי כפית של מלית פרג חמה ישר מהאש ואז הבנתי שהפכתי לאחד  מאותם האנשים שפרג זה הדבר האהוב עליהם , כמעט כמו שאני אוהבת  שבלול פילו עם גבינות ותרד. אם יש משהו שלמדתי השנה הזאת היא שחשוב לזכור קודם כל לאהוב את עצמנו כדי שנוכל להרשות לאחרים  לאהוב גם. סהרוני פרסבורגר חמים בתיק האוכל שלנו, כאלו שמלאים בפרג חם, כאלו שמזכירים לנו שהמזכרות  המתוקות שניתן לאחרים הן המזכרות הכי נחשבות וזה בדיוק מה שאני הולכת לעשות , להשאיר זיכרונות. מרכיבים לבצק: 1/2 כף שמרים יבשים 2 חלמונים 3/4 כוס חלב פושר 150 גרם ח...

מרק אגאדשי

גדלתי מול טבע, מול נופים גדולים ורחבים של יערות, עצים ירוקים ונחלים מסביב. עד היום אני חולצת נעלים כשאני הולכת על הדשא כי אני " צריכה להרגיש את האדמה" ועד היום אני מתרגשת מכל פרי שיוצא על העצים ומכל זריחה בחופי הים שמסביב ( רודפת זריחות סדרתית חח). אז נכון מרבית העבודה שלי במרכז אבל הלב תמיד פה, בגליל עם הטבע ועם המשפחה והחברים ואיכשהו תמיד כשיוצא לי להשלים פערים עם החברות אני מוצאת עצמי מזמינה תמיד את מרק האגאדשי, כנראה כי הוא  משלב לי טעמים שמובילים אותי תמיד, טעמים של ים ושל אדמה שיחד מרכיבים את אותו טעם ממכר. היום דיברתי עם חברה טובה שעוסקת בכתיבה ברשת, קשקשנו על החיים כי מזמן לא נפגשנו, דיברנו על מה הוגן בחיים ועל מה לא, על כמה חשוב להישאר מי שאנחנו תמיד ועל כמה אמת ופשטות הן מילים שמנצחות את הכל . אחרי השיחה הלכתי להכין מרק אגאדשי, כי הוא משלב אדמה וים, כי הוא פשוט ומלא אמת. מרק אגאדשי בתיק האוכל שלנו ו"תנו לגדול בשקט". מרכיבים : 1 חבילה של טופו קשיח חתוך לקוביות  1 כוס קורנפלור שמן קנולה לטיגון  לציר המרק: 6 פטריות שיטאקי מיו...

חומוס ברוטב חריף ופאפאדם

יש חנות קטנה וקסומה באזור מזרח לונדון, מדפים של מלא ירקות מארצות רחוקות, כאלו שאני לא מזהה ומדפים עמוסים אוכל מהמזרח. ובעיקר חומרי גלם מהודו. בכל ביקור שלי בלונדון אני מגיעה לשם, רק כדי לעבור מחדש על המדפים ולגלות עוד תבלינים לא מוכרים ועוד עולמות ממטבחים רחוקים שאני אוהבת לחקור. ואז נתקלתי בפאפאדם, ממשפחת הלחמים ההודים ( ללא גלוטן ) , קרקר עדין ופציח , כזה שנשבר בקלות, כזה שנראה נרשים ועדיין עדין כל כך, כזה שכיף לאכול אותו ליד אוכל מתובל וחם כי הוא נוטה להעמיס עליו את האוכל וגם להישבר ולהיות חלק מהביס תוך כדי. חזרתי מלונדון עם חשק להכין את תבשיל החומוס החריף שלי , זה שאני מכינה כמה פעמים בחודש, זה שתמיד מפיץ ריח של ארצות רחוקות, זה שתמיד מזכיר לי כמה חריף זה דבר טעים וכמה אני צריכה ללמוד לאכול אוכל חריף. חומוס חריף בתיק האוכל שלנו, כזה שמגישים עם פאפאדם ליד, דק, שביר, מתובל , בדיוק כזה. חומוס ברוטב חריף: מרכיבים: 3 כוסות גרגירי חומוס מזן קטן לאחר השרייה של לילה בקערת מים. 5 שיני שום פרוסות  1 פלפל צ'ילי אדום פרוס  1/2 כוס כוסברה טרייה קצ...