לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש.
מישהו אמר פעם " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות "....
הרבה פעמים בבלוג רשמתי מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים".
לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך".
דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות .
דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת.
אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא נוחה הזאת, כאלו שיעשו לכם כיף בלב וטעים בבטן.
וגם כאלו שהכנו בשנים האחרונות לערב החג, כי אחרי הכל גם אם לא בתא המשפחתי הרחב, אנחנו נציין את החג.
אז תודה , תודה על כל יום מחדש של אור וקפה ראשון, תודה על משפחה , תודה על חברים של אמת , תודה על שותף שגם הוא משפחה, תודה על אנשים טובים שנכנסים כל פעם מחדש לחיים ותודה על השיעור שאנחנו כנראה צריכים להפנים מהיקום, תהיו טובים, תעריכו כל רגע, תרדפו אחרי רגעים ולא שטרות, תזכרו להגיד תודה כל ים מחדש דווקא עכשיו.
סלט עוף ואטריות שעועית בתיק האוכל שלנו, כזה שמציין את בואו של האביב בצבעים שלו וכזה שכיף להכין בבית, דווקא עכשיו, כי הוא בריא, כי הוא טעים, כי יש בו משהו משמח.
מרכיבים :
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
1 כף טריאקי
1/ כפית מלח ופלפל שחור.
1 כף שמן
300 גרם שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים
1 חבילת אטריות שעועית חלוטה במים עד ריכוך
לחלק הטרי של הסלט:
1/2 פלפל צ'ילי חתוך לטבעות דקות
2 מלפפונים פרוסים לגפרורים דקים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס בוטנים גרוסים
לרוטב:
2 כפות סויה
2 כפות שמן שומשום
1/2 כפית מלח
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה.
ההכנה:
1. במחבת צורבים את קוביות העוף מכל הצדדים ומוסיפים שום ותבלינים , מסירים מהאש ומצננים.
2. חותכים את השעועית הירוקה לחתיכת קצרות .
3. מערבבים בקערית קטנה את מרכיבי הרוטב.
4. מערבבים בקערה גדולה את אטריות השעועית עם כל המרכיבים מלבד הבוטנים .
5. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים בוטנים מעל .
6. מומלץ להגיש עם רבע לימון בצד.